Csajok Magazin

Fitnesz kiegészítők otthonra

Ne keseredjünk el, ha nem tudunk vagy nem szeretünk edzőterembe járni, hiszen számos lehetőségünk van az otthonunkban is a megfelelő tornagyakorlatokat elvégezni, néhány igen praktikus kiegészítő segítségével. Számos olyan eszközök létezik tehát, amelyek nagyban támogatnak minket, hogy jó kondiban tartsuk magunkat, és nagy előnyük, hogy kis helyen is elférnek, nem kerülnek sok pénzbe, sőt, nagy részüket szinte bárhová magunkkal tudjuk vinni.

Nézzük meg most, hogy melyek azok a hatékonyan fitnesz tartozékok, amelyeket fel tudunk használni a változatos otthoni edzésekhez.

Jógamatrac

Rengeteg ember összekeveri a jógamatracot a hagyományos polifoammal, pedig a két termék sokban eltér egymástól. A jógamatrac jóval strapabíróbb, nem szívja úgy magába az izzadságot és beltéri parkettás felületen sem csúszik meg, mint a polifoam, így a feladtaok kivitelezése zökkenőmentesebben végezhető el a segítségével. A környezetbarát szempontokat is figyelembe véve, vonzó lehet, hogy néhány verziója parafából vagy bambuszból készül. Számos online torna és intenzívebb HIIT (Insanity, Focus T25) edzés egyetlen, elengedhetetlen kelléke.

Gumikötél   

Az eltérő ellenállással rendelkező gumikötelekkel változatosan és rendkívül hatékonyan tudjuk a különböző gyakorlatokat elvégezni. Nagy előnye, hogy a kötél feszülése nagyobb mozgástartományban biztosít terhelést, a fitneszgépes edzésekhez képest. Hölgyek részére kifejezetten ajánlott, mivel súlyzós edzésekkel ellentétben szebb, nőiesebb izomzat kialakítását támogatja. Ára is elég baráti, mert mindösszesen egy-két ezer forintban kerül és ez tényleg annyira kicsi, hogy akár a zsebünkben is elfér.

Habhenger (Foam Roller)

Bemelegítéshez, regenerációhoz és az edzések levezetéséhez is kiválóan funkcionál. Az önmasszírozó eszköz egyik legfőbb előnye, hogy ellazítja a merev izmokat és csökkenti az edzés során felmerülő sérülések esélyét. Bizonyos tanulmányok szerint a hengerrel végzett torna a narancsbőr eltüntetéséhez is hozzájárulhat. Kitűnő gyakorlatokat lehet végezni a rollerrel hátra, kézre, lábra és mellkasra egyaránt. Mindig csak izmokra alkalmazzuk, kerüljük az ízületeket!

Fekvőtámasz keret

Talán a férfiak körében az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb gyakorlat a fekvőtámasz. A fekvőtámasz keret ezt az erősítő gyakorlatot teszi kényelmesebbé, ráadásul kialakításának köszönhetően nem terheli úgy a csuklót és az ujj ízületeit, mint a hagyományos gyakorlat. A keretnek köszönhetően nagyobb izommunkára kényszerítjük magunkat, mert nagyobb mozgástartományban végezzük a mozgást a sima fekvőtámaszhoz képest. Szerencsére ez sem egy drága eszköz és méretének köszönhetően akár egy üzleti útra, vagy a szabadba is magunkkal tudjuk vinni, ha kedvünk támadna egy kis erősítésre.

Kis súlyzók

Az egyik olyan fitnesz kiegészítő, amit mindenképpen érdemes beszerezni magunknak. A hölgyek részére az 1-2 kilós súlyzók nagyon praktikusak, mert igénybe vehetők akár a legegyszerűbb tornagyakorlatokhoz is. Általában a súlyzók szoktak eszközül szolgálni a gyakorlatok kisebb-nagyobb nehezítésére is. Ez kifejezetten jellemző a már előzőekben említett HIIT típusú edzések esetén. A súlyzók használata sokszor akár meg is duplázhatja a leadott kalória mennyiségét, ráadásul sokkal jobban át tudjuk mozgatni a segítségével a teljes izomzatunkat.

Fitnesz labda

A fitnesz labda főként a hölgyek körében igen népszerű kiegészítő. Nem véletlen, hiszen combra, hasra és fenékre is végezhetők vele az edzések. Másik nagy haszna, hogy ülő alkalmatosságként is kiválóan funkcionál, és segítségével a tartásunkat is tudjuk javítani. Használata a hátizmokat is kíméli, de azért érdemes vele vigyázni, mert ha nem figyelünk könnyen le tudunk róla esni.

Súlyozott kesztyű

A végére hagytunk egy igen érdekes, talán sokak számára nem is annyira ismert kiegészítőt a súlyozott kesztyűt. Használata meglepően sokrétű, mivel nem csak a bokszolók használják, de a fitneszben is kezd egyre jobban elterjedni. Az egyik nem olyan régen megjelent fitnesz edzés forma, a Piloxing alapvető eszköze, amely során a bokszot keverik a Pilatesszel és a dinamikus Dance elemekkel, ami megfelel egy nagy intenzitású intervall edzésnek. Előszeretettel használják még arra, hogy növeljék a kardiovaszkuláris edzések intenzitását. Ezen kívül futás, árnyékboksz, de akár séta közben is használható.

Ezekből is láthatjuk, hogy valóban néhány egészen egyszerű kiegészítő is milyen hasznos tud lenni akár az átlag ember számára is, a mindennapi testedzés során. Ráadásul, ha mi magunk nem tudunk megfelelő edzésprogramot összeállítani, akkor sem kell a mozgásról, a sportról lemondanunk, hiszen a saját otthonunkban is teljes edzéseket végezhetünk online tréning videók használatával, trénerek és kiegészítők segítségével.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top