Csajok Magazin

Fényterápiás kezelések

A tudomány mai állása szerint a leggyakoribb bőrbetegségek, úgy, mint a pikkelysömör és az ekcéma gyógyíthatatlan betegségek. Ám létezik egy módszer, mellyel tünetmentesíthetők.

Bőrünk a legfontosabb ruhánk

A bőrtünetek, a „foltok” teljesen vagy részlegesen eltüntethetők. Erre ma a legbiztonságosabb módszer: a keskenysávú UVB-sugárral történő kezelés, melynek előnye a terápiás effektus javulása és a mellékhatások csökkenése. A 311 nm-es UVB-fényterápia semmilyen súlyos mellékhatással nem jár, nem károsítja a belső szerveket: a kezelés gyógyszermentes. Bőrgyógyászati felügyelettel történő használata még a napozásnál is biztonságosabb: a daganatos megbetegedések kockázatát nem növeli. Az esetek 80%-nál sikeres a kezeléssorozat. Pikkelysömör és ekcéma esetén már 10 alkalom javulást mutathat. Az eljárás nagyon kényelmes, hiszen egy kezelés időtartama nagyon rövid: néhány másodperc-perc.

 

 

Pattanások fényterápiás kezelése

A pattanások nem csak tizenéves korban jelentenek problémát. Az úgy nevezett aknék késöbb is megmaradnak, pici piros duzzanatként az arcon, illetve a nyak felső részén. Erre az egyik legkíméletesebb és legkényelemesebb módszer, a fényterápia, mely csak a kezelendő területre hat, anélkül, hogy akörnyező szöveteket károsítaná. A villanófényes technológiák kézi villanófényes lámpákat használnak, amelyek kisebb fényimpulzusokat bocsátanak ki látható és nem látható hullámhosszokon. Enyhe vagy közepesen gyulladt aknék esetében egy 8 alkalmas kúra már 65%-ban mondható sikeresnek. <$570+www.uvb-fenyterapia.hu$>A kezelés maga három lépésből áll. A kék fényelnyelődés hatására elpusztulnak a baktériumok, a sárga színű fényalvadást idéz elő az aknét tápláló vérerekben, az infravörös fény pedig, szárítja a beteg bőrfelületet. Vannak esetek azonban, amikor nem alkalmazható a kezelés e fajtája. Ha a kezelendő területen ekcéma vagy aktív herpesz van, ha valaki a kezelést megelőzően kevesebb, mint 3 héten belül intenzíven napozott, szoláriumozott vagy barnító krémet használt, illetve ha állapotos, vagy kevesebb, mint egy hónapja szült, vagy akinek keloid hegesedésre hajlamos.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top