A csírázott mag életfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, fehérjéket, könnyen emészthető szénhidrátokat és vegyületeket tartalmaz.
A gazdag tápértékű, zsírszegény csíranövényekben számos vitamin, mint pl. A, B-komplex, C, D, E, G, K, U, ásványi anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium, szelén, jód megtalálható és ezek mind természetes, azaz a szervezet számára legkönnyebben hasznosítható alakban fordulnak elő.
Felélénkítik a szervezetet, erősítik az immunrendszert, hatékonyak a stressz, fáradtság, hajhullás, köröm töredezettség ellen. A bennük levő antioxidánsoknak köszönhetően lassulhatnak az öregedési folyamatok.
<$2445$>• a csírák kitűnő vértisztítók
• hozzájárulnak a méregtelenítési folyamatokhoz
• serkentik a májműködést és az emésztést
• általános immunerősítők
• gyulladáscsökkentő vegyületet tartalmaznak
• izomgörcsoldók
• idegnyugtatók
• természetes módon segítik a szervezetet
A csírákból kisebb mennyiség is elegendő, hogy ugyanakkora mennyiségű energiát kapjon szervezetünk, mintha a kifejlett növényt, vagy termését fogyasztanánk.
A napi táplálkozásban az ellenálló képesség fokozása, az energiák mozgósítása mellett az ínyencek figyelmét is szeretnénk felhívni színes, szokatlan íz és formavilágú termékeinkre.
A friss csírák felhasználásának csak képzeletünk szabhat határt!
Levesek, főételek köreteinek kiváló díszítői, kiegészítői lehetnek, szórjuk őket bármilyen szendvicsre, különböző öntetekkel más zöldségekkel együtt, salátaként elkészítve is kitűnőek.
Sajttálak, túrókrémek ízesítője, színesítője. Joghurtba, kefirbe ( zöldségcsírák ), valamint gyümölcsturmixba (búzacsíra) belekeverve különleges ízt adnak ételeinknek és hatalmas vitaminbombát szervezetünknek.
BIO CSIRI – Az ébredő élet!