Csajok Magazin

Egyszerű, de nagyszerű ünnepi frizurák

Hajas László mesterfodrász tippjei – Karácsony és szilveszter közeledtével az ünnepi készülődés lázában égünk. Csodálatosabbnál csodálatosabb díszbe öltöztetjük lakásunkat, hetek óta tervezgetjük a karácsonyi vacsora ízletes fogásait, a szilveszteri buli finom falatkáit, mesés ajándékokat vásárolunk szeretteinknek, egyszóval nagyon elfoglaltak vagyunk. A lázas készülődés közepette azonban szánjunk időt magunkra, tervezzük meg ünnepi frizuránkat, sminkünket és ruhánkat.

„Amennyiben a hölgyek karácsony előtt nem jutnak el fodrászhoz, hiszen nincs elég idejük vagy már nem fér bele a családi költségvetésükbe, otthon is csodálatosan szép frizurát tudnak maguknak készíteni” – avat be bennünket a kulisszatitkokba Hajas László mesterfodrász, az Imetec Bellissima magyarországi nagykövete. – „A Bellissima Magic Volume szépségápolási termékek segítségével a női nem képviselői maximum 10 perc alatt gyönyörű tincseket tudnak magunknak varázsolni, s még hatalmas energiákat sem kell mozgósítaniuk. Van néhány tipp a tarsolyomban, amellyel egyszerűen, néhány könnyű mozdulattal szebbnél szebb frizurákat készíthetnek.”

Legyen szó akár karácsonyi vacsoráról, akár újévi buliról, amelyet családunk, rokonaink, barátaink és ismerőseink körében töltünk el – mindenképpen készüljünk rá, egyszerűnek tűnő, de divatos, dús és gyönyörű hajat készítsünk magunknak. Mielőtt hozzáfogunk a „hadművelethez”, alaposan fésüljük ki a hajunkat, utána speciális hajápoló készítményeket, például kondicionáló- hajvédő krémet, habot vagy gélt használjunk, s már készen is állunk a parti frizura elkészítésére. Amennyiben hajformázó készülékeket használunk, mindig erre a célra speciálisan kifejlesztett szépségápolási krémeket alkalmazzunk.

Egyszerű hajfonat: Fonjunk be a hajunkat, majd egy hajcsattal vagy hajgumival fogjuk össze a végét. Egy színes szalag a hajba befonva vagy a végére kötve feldobhatja a frizurát. Egy-két oldalsó tincset hagyjunk ki a fonásból, amelyeket göndörítsünk be, utóbbi mintegy keretet ad az arcunknak.
Hajtupírozás: Amennyiben a hajunk túl egyenes és vékonyszálú, tupírfésű segítségével emeljük meg. Hajunkat tincsenként válasszuk el, külön-külön tupírozzuk fel, majd lazán dolgozzuk össze a megemelt tincseket. A hajtőemelésre természetesen speciális hajsimító készüléket is használhatunk.
Laza konty: Fogjuk össze a hajunkat egy gumival, majd lazán tekerjük meg, végül hullámcsattal tűzzük fel. Hagyjunk elől vagy oldalt néhány tincset, amelyeket hullámosítsunk vagy göndörítsünk be. Ez a frizura egyébként minden alkalomra tökéletes.
Lezser hullámok: Amennyiben hosszú hajunk van, gyönyörű hullámokat készíthetünk hajcsavarók vagy hajgöndörítő készülék segítségével. Néhány tincset akár be is festhetünk, ezzel még jobban kihangsúlyozhatjuk a hullámokat.
Magas lófarok: Egyszerűen fogjuk össze a hajunkat a fejtetőn és gumizzuk össze vagy tűzzük össze egy nagyobb hajcsattal. Itt is hagyhatunk néhány tincset szabadon hullámosításra vagy göndörítésre.

„Minden hölgy gyönyörű, dús hatású frizurát készíthet magának otthon, professzionális módon, nem kell hozzá szakember segítsége, a Bellissima Magic Volume termékcsaládnak köszönhetően” – mondta Hajas László. – „Idén a göndör fürtök és a lágy hullámok egyaránt divatosak, s némi fortéllyal a szebbik nem tagjai is szép hullámokat varázsolhatnak maguknak az egyenes hajukból.”

A hajformázó készülékek használata előtt mindig ügyeljünk arra, hogy hajunk száraz legyen, s ne legyen rajta hajlakk, hajformázó hab vagy zselé. A formázást a nyak hátsó részénél kezdjük, majd kétoldalt folytassuk, végül a homloknál fejezzük be. Mindig a haj tövétől haladjunk kifelé, kis tincsenként. Miután végeztünk minden tinccsel, használjunk hajkefét, hogy lágyabbá tegyük a hajunkat. A hajformázás végén használhatunk különböző szérumokat, például selyempermetet, amik azonnali fényt és természetes csillogást adnak hajunknak, s sokáig megmarad a formája is.

Egyenes, lezseren szélfútta vagy hullámos – a Bellissima Magic Volume termékek segítségével karácsonyra és szilveszterre is tökéletes frizurát alakíthatunk ki magunknak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top