Csajok Magazin

Egészség, kikapcsolódás, pihenés az Alföld kapujában……

Ceglédet méltán nevezhetjük Pest megye egyik legkiválóbb termál adottságokkal rendelkező városának. A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő mintegy 60 hektárnyi területen, összesen 10 medencével (6 beltéri és 4 kültéri medencével), 1400 m2 vízfelülettel várja egész évben vendégeit.

A gyógyfürdő megteremtésének bázisát a nátriumkloridos-hidrogénkarbonátos jódos termálvízkészlet szolgáltatta. A jódos víz mozgásszervi, reumatikus, krónikus gyulladások kezelésére alkalmas, az alkáli hidrokarbonátos víz emésztőszervi-, mozgásszervi megbetegedésekre kitűnő gyógyír. A kloridos víz bőrgyógyászati célokra, idegpályák rehabilitálására, reumás panaszok kezelésére kiváló.

A fürdő 2004. májusában regionális gyógyfürdő és gyógyvizes strandminősítést kapott.

Évezredes tapasztalat szól a víz, a mozgás, a masszázs, az ízületek-, és gerinc nyújtásának emberi szervezetre tett kedvező hatásáról. A gyógyulni vágyók részére a balneoterápiás kezelések közül az Országos Egészségbiztosítási Pénztár támogatásával az alábbiakat tudja nyújtani a Ceglédi Gyógyfürdő: gyógy-medence fürdő, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti vízsugármasszázs, víz alatti gyógytorna, csoportos gyógyúszás 18 év alatt.

A létesítmény további gyógyászati szolgáltatásai között szerepelnek a fizikoterápiás kezelések,
kardiovaszkuláris rizikószűrés, akupunktúrás szakrendelés.

A mozgáskorlátozottak számára az egész fürdő területén biztosított az akadálymentes közlekedés, illetve beteg beemelő szerkezetek segítik a gyógymedencék és kádak mellett ki – és beszállást. Az Aqua Centrum csúszdapark szintén 2005-ben nyitotta meg kapuit 17 óriás csúszdájával 1000 m2 vízfelülettel. Alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. Közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó- biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, a feketelyuk illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat.

Az Aqua Centrum extrém ajánlata az ingacsúszda, Magyarországon először!

Az Apartmanpark és kemping egész évben több napos tartózkodást is lehetővé tesz a 36 db fűthető és részben klíma berendezéssel is ellátott apartman házaival, illetve ápolt környezetben 120 lakókocsi-és sátor parcellájával.

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő olyan széles körű felüdítő wellness szolgáltatásokat is kínál, amely a test – lélek – szellem egyensúlyát hivatottak megteremteni.

Szolgáltatásait úgy hangolja össze, hogy azok vendégei relaxációját, pihenését és feltöltődését maradéktalanul kielégítsék. Az úszó-, élmény-, ülő-, és gyermek medencék, a több mint 20 féle hagyományos és különleges masszázs, rendszeres éjszakai fürdőzés mely különleges romantikus atmoszférájával csalogat, mind a vendégek további kényelmét szolgálják.

Szezonálisan a hatalmas parkosított terület, a sportpályák, finom ételek, nagyszabású nyári rendezvények bővítik ki a szolgáltatási palettát.

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődését és hamarosan Ön és kedves családja is ellátogat létesítményeinkbe ahol személyesen is megtapasztalhatja és kipróbálhatja a számára legmegfelelőbb gyógyulási, kikapcsolódási, pihenési lehetőségeket.

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Elérhetőségek:
2700 Cegléd, Fürdő út 27-29.
Tel.: 53/505-000,
www.cegleditermal.hu
E-mail: info@cegleditermal.hu
Szállásfoglalás: camping@cegleditermal.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top