Csajok Magazin

Divattervező palánták bemutatója

Június 17-én a budapesti Gödör Klub divattervezőkkel, az aktuális trendek iránt érdeklődő és divatrajongókkal telt meg. A 25 éves Budapesti Divatiskola minden évben megrendezi végzős divat show-ját.

Évről-évre egy-egy vizsgafeladatot kapnak a hallgatók, amely lehet a formákkal, a színekkel, a különböző kultúrákkal kapcsolatos téma. Ebben az évben a végzős évfolyam feladata a „Nőies geometria 3D-ben” volt, mely a nemzetközi 2010. tavasz-nyári kollekciókban is sok helyen megjelenő trend, amely erősen a szabászati bravúrokra és formai játékra épül.

           
A formák előre mutatóak akár futurisztikus elemeket is tartalmaznak, de mindig egy hordható verzióban. Lényeges elemei a kollekcióknak az újszerű szabászati megoldások mellett a hajtogatás, a kötözés vagy az anyagmanipuláció által létrehozott felületek beépítése az öltözetekbe.
           
A színpaletta alapvetően a szürke összes árnyalatából és az ezt kiemelő pink illetve türkiz zöld színekből áll össze.

2010. évi Vizsgabemutatón a vizsgázó végzős évfolyam mellett az első éves hallgatók is bemutatták az órákon tanultakat szoknya variációikban, amelyet az anyag és a forma összehangolásával kísérleteztek ki. Inspirációs forrásuk az „Ezerszínűkék” tenger volt. A modellek különböző anyagokból készültek: pamut, lenvászon, fényes szatén, tüll, muszlin, organza és papír.

Nagyon sok tehetség vonultatta fel kreatív inspirációját, amelyről beszéljenek maguk a fotók.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top