Csajok Magazin

Divatos szemüvegkeretek

A szemüvegválasztás mindig is nagy procedúra volt, de a mostani divattrendek néha még tovább nehezítik a dolgunkat.

Sok olyan darabot találhatunk, amik csak nagyon kevés embernek állnak jól, előnyük viszont, hogy az új formák segítségével egyre több hibát tudunk optikailag korrigálni. A következőkben megmutatjuk a legdivatosabb szemüvegeket, és leírásuk kapcsán elmondjuk, hogy milyen arctípusokhoz ajánljuk őket, és milyenekhez nem.
Akinek vastag szárú szemüvege van, nyugodt lehet, az idén is nagyon népszerűek, sőt egyre nagyobb díszítéseket láthatunk rajtuk, mint ahogy itt is az ezüst köves virágot. Ilyen díszeknél azonban figyeljünk arra, hogy szemből hogyan mutatnak, nem lógnak-e ki túlságosan, mert nagyon el tudják rontani az összhatást. Ez a szemüveg lágy, legömbölyített vonalai és a szinte észrevétlen kerete miatt tökéletes lehet négyszögletes arcformához, mert enyhíti a darabos vonásokat. Látható a képen, hogy a szemüveg hídja felül helyezkedik el, ami a rövid orrú nőknek előnyös, mivel nyújt egy kicsit.

 

A keret nélküli szemüvegek egyre népszerűbbek az idén, szinte észrevétlenek maradnak az arcon, főleg ha ilyen visszafogott, törékeny kis darabot választunk. A szárak is illeszkednek a stílusához, azok is vékonyak, csak a fémesen csillogó karikák adnak neki némi díszítést. A lencse enyhén szögletes formája miatt az ovális és a szív alakú arctípusokhoz illik, amikhez ha nőies összképet szeretnénk, akkor ilyen törékeny darabokat válasszunk. Látható, hogy a két lencsét összekötő híd egy kicsit meg van hosszabbítva, ami előnyösen javítja a közel ülő szemek problémáját.

 

Az idei ősz egyik nagyszerű újdonsága a cserélhető száras szemüveg. A lencsét többféle forma közül rendelhetjük meg, amihez aztán tetszés szerint választhatunk szárakat és hidakat. A legtöbbje átlátszó műanyag, de van strasszos, kockás és matt is, amik minden színben megtalálhatók, így hangulatunktól függően cserélgethetjük őket. Ez a szögletes lencse, amit választottunk a szárakhoz, keskeny és nagyon szögletes, így elsősorban kis, kerek arcúaknak ajánljuk, mert ellensúlyozza a gömbölyded vonalakat, valamint a keskeny, ovális fejformájúaknak is jól áll, mert nem széles.

 

Ebben a fekete-kék darabban ötvöződnek a szezon jegyei: a kétféle szín, az alsó keret hiánya, a vastag szár és a rajta található díszítőelem. A fekete kerettől és a vastag oldalától azt várnánk, hogy nagyon erőteljes, meghatározó szemüveg, de erről szó sincs, a felső keret leheletvékony, alul pedig nincs, így nagyon könnyeddé és légiessé válik. A lencse az alsó és felső résznél ívelt, ami tovább enyhíti a szigorúságot, így a szívalakú és az ovális arcra ideális. Mivel a belső szemzugnál koncentrálódik a fekete szín, ezért a távol ülő szeműeknél optikailag korrigálja a távolságot.

 

A keret nélküli szemüveg és a lencse szélénél megcsavarozott szár még légiesebbé teszik a szemüveg összképét. Ennél a darabnál ez el is kél, mivel nagyon erős a szárak fekete színe, amire még nagyobb hangsúlyt fektetnek a hajlatban található csillogó kövek. Ez a szemüveg tökéletesen illik üzletasszonyokhoz, mivel szigorúságot sugall, amit a száron található díszítés és a csiszolt lencsék enyhítenek. Mivel a szára oldalt kihajlik, ezért semmiképpen sem ajánljuk vékony arcúaknak, inkább a kerek fejformájúak válasszák, mert náluk előnyösen szélesíti a szemrészt.

 

A vastag, fekete keretek újból reneszánszukat élik, pedig kevés nőnek állnak jól. Ez is egy gyönyörű darab, enyhén ívelt a kerete, hogy ne legyen olyan szigorú a hatás, és a szára is szépen kidolgozott, de mégis nagyon kevesekhez passzol, hiszen nem illik a világos bőrhöz és hajhoz, a kerek archoz túl vastag a keret, a szív alakúnál túl hangsúlyos, a négyszögleteshez túl szögletes, az ovális fejformához pedig túl széles. A nagy szemeket viszont nem nyomja össze annyira, és a széles arcnál nem lóg ki oldalt a keret. Csak javasolni tudjuk, hogy mindenki alaposan fontolja meg a döntést.

 

Ez a szemüveg vonalvezetését tekintve kicsit a sportszemüvegekre emlékeztet, mégsincs férfias hatása. A szárán megjelenik a két szín, a sárga és a barna, amik tökéletesen megférnek a fémes aranyszínű kerettel, így lággyá teszik az egész szemüveget. Mivel alul nincs kerete, és nagyobb darab a lencse, a négyszögletes arcú nőknek ajánljuk, akiknek egyben hosszúkás a fejformájuk, ugyanis enyhíti a szigorú vonalakat, a nagy felületű lencse pedig kicsit összenyomja az arcot.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top