Csajok Magazin

Dinnyediéta

Nyáron a legkönnyebb, és legeredményesebb fogyókúrázni, hiszen rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésünkre. A fogyókúra szempontjából a leghatásosabb a dinnye. A nagy kánikulában a behűtött dinnye kiváló felfrissülést hoz. A nyár méregtelenítésre is igen alkalmas, mert ilyenkor sokkal több folyadékot kívánunk, mint télen. Aktiválhatjuk vízháztartásunkat, ezt a sejtek felgyorsult anyagcseréje is segíti. Zöldségekhez, gyümölcsökhöz pedig könnyen és olcsóbban juthatunk.

Mind a sárga, mind a görögdinnye legnagyobb részt, azaz 90%, vízből áll, értékes ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz. E frissítő gyümölcs ezen kívül rengeteg zsírégető enzimet is tartalmaz, így valóban segít megszabadulni néhány felesleges kilótól. A zsírégető enzimek mellett értékes ásványi anyagokat, vitaminokat is tartalmaz, így garantáltan jóllakottnak érezzük magunkat a nap folyamán. Kálium, kalcium, magnézium, vas, nikkel, fluor (!) található benne, ezek által gyorsítja az anyagcserét, s még a fogazatnak, ínynek is jót tesz. Gyakorlatilag nem tartalmaznak zsírt és fehérjét, szénhidrátjukat pedig nagyon gyorsan megemésztjük: cukortartalmuk egyből a vérbe kerül, és azonnal energiát ad.

A dinnye a zsírbontó hormonoknak segít szervezetedben, erős vízhajtó hatása is van. A görögdinnyében található a citrulin. A citrulin a fehérjeépítő anyagok alkotórésze, ezért elengedhetetlen a mozgásszervek helyes működéséhez. Izom és zsírszövetek felépítéséért felelős. Felelős a kötőszövetekért is, és befolyásolja az izom és zsírszövetek felépítését, feszes kötőszövetet hoz létre.

Néhány jó tanács a dinnyekúrához

– Akár egy egész görögdinnyét is megehetsz egy nap alatt, természetesen az öt étkezés között egyenlően elosztva
– A diétát egészítsd ki zöldséglevessel. Uzsonna és vacsora után egyél egy-egy pohár natúr joghurtot vagy kefirt.
– A sárgadinnye cukortartalma magasabb, ezért ha fogyni akarsz, inkább a görögdinnyét részesítsd előnyben.
– A rostfogyasztás fontos a diéta alatt. Ezért az uzsonna és a vacsora után elfogyasztott joghurtba illetve kefirbe érdemes pár evőkanál müzlit vagy zabpelyhet keverni.

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top