Csajok Magazin

Csodálatos vörös

Természetes vörös a hajad? A Föld lakosságának mindössze négy százaléka büszkélkedhet ilyen hajszínnel. Többségük Skóciában, Angliában és Írországban él.

A hajszín a bőr színével általában szoros összefüggésben van. Ugyanaz a melanin nevű pigment, azaz szemcsés színezőanyag okozza. A klasszikus vörös hajúaknak általában sápadt a bőrszínük, és szeplősek is kicsit.

Vörös hajú gyermekre csakis olyan szülők számíthatnak, akik mindketten hordozzák az ezért felelős gént (de nem feltétlenül vörösek maguk is, csak hordozzák!). A vörösek esetében csak egy génpár felelős, és jelenléte esetén három lehetőséggel lehet számolni. Vagy csak hordozzuk a gént, és nem jelenik meg a hajszínünkben, vagy kicsit vöröses lesz a haj, vagy a klasszikus vörös haj, szeplős bőr.

A göndör és vörös haj legnagyobb ellensége a kócosodás. Leginkább úgy kerülheted el, ha már szárítás közben sem fésülgeted túl sokat. Ha valami hajápolót keresnél ellene olyasmit válassz, amiben glicerin van.

Vörös hajszín esetén kerülni kell a szőke tincseket, mivel fennáll a veszélye, hogy rózsaszín árnyalatot kapunk. Érdemes gesztenye alapú hajolajat használni, ami kellő védelmet biztosít a hajszálaknak és csillogóbbá teszi azt. A védelem érdekében használjunk paprika, kávé vagy csipkebogyó alapú sampont, de piros hibiszkusz, szegfűszeg vagy körömvirág teakoncentrátumot is készíthetünk, amit 15 percig hagyunk a hajon, majd alaposan mossuk le.

Fotó: www.flickr.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top