

Az ásványvíz, nem túl meglepő módon ásványi anyagokat tartalmaz, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagok és milyen mennyiségben találhatók a palackban. A felesleges kalcium vagy magnézium káros a vesének, a nátrium a magas vérnyomásban szenvedőknek nem ajánlott. Van, aki az egyes márkák váltogatását és szénsavmentes víz fogyasztását javasolják, mert a „buborékos” ásványvizek feleslegesen savasítják a szervezetünket.
A csap- és az ásványvíz oltja legjobban a szomjat – felesleges kalóriák nélkül. Minél többet iszunk, szervezetünk annál könnyebben tud megszabadulni a méreganyagoktól.
Az otthoni víztisztító kiszűri a klórt és a vasat a csapvízből, így az kellemesebb ízű és illatú lesz, és ez nemcsak akkor érzékelhető, ha vizet iszunk, hanem ha teát vagy bármi mást főzünk belőle. Persze ezeknek a berendezéseknek is megvannak a maga hátrányai. Általában a legnagyobb problémát a baktériumok elszaporodása jelenti, főleg amikor nem megfelelő a szűrők karbantartása.
Ne igyon túl hideg italt. Minél hidegebbet iszik, szervezetének annál többet kell dolgoznia, hogy a hőmérsékletkülönbséget kiegyenlítse, s csak jobban izzadunk. A legjobb a szobahőmérsékletű folyadék.
Magas víztartalmú gyümölcsök, zöldségek: görög-, és sárgadinnye, narancs, barack, ananász, eper, paradicsom, uborka, cukkíni.
Fotók: www.sxc.hu