Csajok Magazin

Csak egy csók volt

A nők szigorúbban veszik a megcsalást a Telviran® krém támogatásával készített országos Nagy Csókteszt eredményei szerint: 86 százalékuk már a csókot is idesorolja, míg a férfiaknak mindössze 66 százaléka. A hölgyek a partnerüket is jobban megválogatják, a férfiakhoz képest kisebb arányban fordul elő velük, hogy olyannal csókolóznának, akinek a nevét sem tudják. Ugyanakkor mind a nők, mind a férfiak közel fele már az első randin csókcsatába keveredik.

Minden harmadik férfi elnézi párjának, ha elcsattan egy csók valaki mással, míg a nők közül csupán minden negyedik szerint nincs jelentősége egy ártatlan csóknak. Átlagban a megkérdezettek 80 százaléka tekinti megcsalásnak a csókot, de a kor előrehaladtával egyre kevésbé vagyunk szigorúak egymással – derült ki a Nagy Csóktesztből, melyet a Telviran® krém támogatásával a Life.hu készített. 50 felett már 40 százalék mondja azt, hogy beleférhet egy kósza csók, míg 65 felett a megkérdezettek fele gondolja így.

Mindez nem meglepő, ha összevetjük azzal, hogy ahogy idősödünk, egyre jobban előtérbe kerül a szenvedély. Az 50 felettiek körében jelentősen nő a szenvedélyes csókra vágyók aránya, a 20 év alattiak viszont meglepően ritkán keverednek heves csókcsatákba, ötből négy tizenéves inkább a romantikus, forró csókokban hisz.

Jobb az első randin túlesni rajta

A Nagy Csókteszt tanúsága szerint minden második esetben már az első randin összeforrnak az ajkak, nincs ez másképp a fiatal párok és a 45 felett randizók esetében sem. Nem is csoda, hisz az Oxfordi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a csók kapcsolatban áll a leendő társ potenciális képességeinek feltérképezésével.

A 19-25 évesek körében viszont az is gyakran megesik, hogy már a nulladik randin, még azelőtt elcsattan az első csók, hogy megkérdeznék egymás nevét. A Telviran® krém támogatásával készített Nagy Csóktesztben a huszonévesek negyede mondta azt, hogy keveredett már csókváltásba ismeretlennel.

A megkérdezettek többsége egyébként 14-15 éves korában vesztette el „csókszüzességét”, a mostani 18 év alattiak viszont még ennél is korábban, 13 éves korukban élik át az első romantikus csókélményüket.

Heves szerető kerestetik Heves megyében

A Nagy Csókteszt alapján felrajzolt hazai csóktérképből az is látszik, hogy a legszenvedélyesebb szeretők Heves megyében vannak, őket követik a Somogy megyeiek és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élők. A romantika hazai fellegvára pedig Vas megye, itt tízből kilencen a romantikus csókra esküsznek. Aki forró szeretőre vágyik, annak viszont nem érdemes Bács-Kiskun megye felé venni az irányt, ugyanis itt a legmagasabb a racionális csókot kedvelők aránya.

Aki inkább foglalkozás alapján döntene, az jó, ha tudja, hogy a Telviran® krém által támogatott Nagy Csókteszt szerint az ügyfélszolgálatosok, pénzügyesek és HR-esek között találjuk a legtöbb romantikus szeretőt. Aki viszont szenvedélyes partnert keres, annak az építő- vagy a szépségiparban érdemes körülnéznie, a legtöbb racionális csókot kedvelőt pedig a média világában dolgozók között találjuk.

A Nagy Csókteszt részletes elemzése további eredményekkel itt olvasható.

Kapcsolódó webcím:

www.csokteszt.hu

A felmérés hátteréről:

A Nagy Csókteszt a www.csokteszt.hu oldalon található kérdőív kitöltésével, online felmérés keretében zajlott. A sajtóközleményben idézett statisztikák alapjául szolgáló adatokat 2018. január 15. és február 18. között vették fel. A felmérésben közel 12 ezren vettek részt. A kutatás nem reprezentatív Magyarország lakosságára nézve, de a felmérés eredményei jól szemléltetik a magyarok csókolózással kapcsolatos szokásait, attitűdjeit.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top