Csajok Magazin

Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrém Cukor Sav Semlegesítő™ technológiával

A fogszuvasodás megelőzésének új dimenziója

Nyolc évig tartó intenzív klinikai kutatómunka eredményeként a Colgate bemutatja a Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrémet. Az első fogkrém, amely a Cukor Sav Semlegesítő™ technológiát tartalmazza, és az első úttörő jellegű felfedezés a fluoridos fogkrémek bevezetése óta. Az új fogkrém használatával a kezdeti fogszuvasodás gyakorisága akár a felére is csökkenthető!
A fluorid, – amely bizonyítottan csökkenti a fogszuvasodás gyakoriságát – 60 évvel ezelőtt lett a fogkrémek alkotórésze. Most egy újabb, maga nemében úttörő termék kerül a piacra. Ez a fogkrém a fluorid vegyületek fogszuvasodást megelőző hatását nagyban támogatva már a fogszuvasodás kezdeti szakaszában kifejti hatását.
A Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrém Cukor Sav Semlegesítő™ technológiája segít a fogzománc károsodása és a fogszuvasodás kialakulása előtt semlegesíteni – a foglepedék baktériumai által – a cukrok lebontásából termelt savakat, valamint fiziológiás szintre visszaállítani a foglepedék pH értékét. A különösen fejlett technológiának köszönhetően, a fogkrém a fogszuvasodás kezdeti szakaszában az ásványi sók kioldódását 50%-kal, az új fogszuvasodás kialakulásának gyakoriságát pedig 20%-kal csökkenti a csak fluoridot tartalmazó fogkrémekhez képest.
–  Még egy szigorú diéta sem képes teljesen megvédeni minket a szénhidrátfogyasztástól, hiszen a mai kor emberének tápláléka tele van ún. „rejtett cukrokkal”. A baktériumok anyagcseréjük során savakat termelnek, amelyek a demineralizáció (ásványianyag-vesztés) és ezáltal a fogszuvasodás legfőbb okozói. A kérdés az, hogyan semlegesíthetjük ezeket a savakat? Kiderült, hogy az arginin, amelyet az orvostudományban már évek óta alkalmaznak, segíthet ebben – tájékoztatott Dr. Alberth Márta a Debreceni Egyetem tanszékvezetője. – A Colgate által széles körben elvégzett klinikai vizsgálatok eredményei megerősítik azt a tényt, hogy egy forradalmi és igen jól használható új termékkel van dolgunk, amely a természet erejének hatékony felhasználásával, nemcsak megelőzi a fogszuvasodás korai tüneteinek kialakulását, hanem vissza is fordítja a folyamatot. Ezzel a teljes mértékben természetes és biztonságos aminosavnak, az argininnek a hozzáadásával módosítható az eddig ellenséges mikróbák anyagcseréje, ezáltal nagy előrelépés várható az egészséges fogakért és a betegeink ragyogó mosolyáért folytatott küzdelemben – tette hozzá a doktornő.
 
A Colgate® Maximum Cavity Protection Cukor Sav Semlegesítő™ technológia a XXI. század igényeihez igazodik. A fogszuvasodás terjedése világszerte riasztó képet mutat és ennek megoldása lehet a Colgate-Palmolive új terméke. Ahogyan azt a cég a közelmúltban elvégzett tanulmánya  is mutatja, minden második ember a szuvas foga miatt kereste fel fogorvosát az elmúlt két évben. A megkérdezettek közel egyharmada úgy gondolja, hogy ha megeszik egy almát, az ugyanolyan hatásos, mintha fogat mosna! Miközben egy nagy alma körülbelül 27 g monoszacharidot tartalmazhat, amely 5 teáskanál cukornak felel meg.
– Táplálkozási szakértők szerint az embernek napi ötszöri étkezésre van szüksége, de ki az, aki minden étkezést után fogat mos? –  teszi fel a kérdést Dr. Irmes Ferenc fogszakorvos. – A táplálkozási szokásaink alapvetően befolyásolják fogaink egészségét. Először is, a monoszacharidok negatív hatást fejtenek ki a fogainkra. Általában nem tudatosul bennünk, hogy az általunk elfogyasztott élelmiszerek többsége cukrot is tartalmaz. Itt nem csak az édességekben található szacharózról, valamint a tej és tejtermékekben lévő laktózról, és az üdítőitalokról van szó. Még az olyan egészséges ételek is, mint a gyümölcsök és a gyümölcslevek fogyasztása is hozzájárul a fogszuvasodás kialakulásához a bennük található nagy mennyiségű fruktóz miatt. Egyes tanulmányok  azt igazolják, hogy a fogszuvasodás kialakulását nem csak a monoszacharidok mennyisége, hanem a fogyasztásuk gyakorisága is befolyásolja –  teszi hozzá a szakértő.
A fogszuvasodásnak súlyos következményei lehetnek az egyén általános egészségügyi állapotára nézve, hiszen a fogszuvasodás fájdalommal, később a fogak elvesztésével, így a rágási funkció romlásával járhat. A fogak rossz állapota negatív hatással van az egyén önbecsülésére, a foglalkoztathatóságra és a szociális kapcsolatokra is.
–  Bemutatkozáskor vagy egyszerűen egy beszélgetés során a száj és a fogak az arc azon hangsúlyos részei, amelyekre a legtöbb figyelmet fordítjuk. Napjainkban az egészséges fogsor a vonzó megjelenés nélkülözhetetlen része, és bármilyen kellemetlen elváltozás, – mint pl. a hiányos fogazat – negatívan befolyásolhatja megítélésünket. Ennek következtében az önbizalmunk csökken, amely hátrányosan hat a társadalmi és szakmai sikerességünkre is – mondja Dr. Alberth Márta.
A megkérdezettek közel fele azt gondolja, hogy a fogszuvasodás visszafordíthatatlan, pedig napjainkra kiderült, hogy a fogszuvasodás befolyásolható. Megfelelő fogorvosi kezeléssel a fogszuvasodás korai szakaszában megállítható vagy akár vissza is fordítható.  A legfontosabb a megfelelő technikával végzett rendszeres fogmosás, különösen a cukrot tartalmazó ételek után. Ne feledjük, hogy szinte mindenben van cukor, amit eszünk. A cukor sav semlegesítővel ellátott fogkrémek használatával növelhetjük fogaink védelmét és csökkenthetjük a fogszuvasodás kockázatát.
Érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk a szájhigiéniére, hiszen a fejlett európai országokhoz képest  nem állunk jó helyen. Fogkeféből évente átlagosan másfelet használunk el, pedig 3 havonta kellene újat venni, sőt egyes betegségek után is a fogkefe cseréje indokolt a fogorvosok szerint. A friss kutatás alapján Magyországon évente átlagosan csak 3,8 (!) – tehát negyedévente 1 – tubus fogkrémet vásárolunk, szájvízből pedig Nagy-Britanniában évente átlagosan háromszor annyi fogy, mint nálunk.
A Colgate® Maximum Cavity Protection fogkrém Cukor Sav Semlegesítő™ technológiával háromféle változatban kapható: kettő – Fresh Mint és Whitening – a felnőtteknek, a harmadik Junior változat gyermekeknek 6 éves kortól ajánlott.
A Colgate® Maximum Cavity Protection termékek megvásárolhatóak Magyarországon a Tesco, Auchan, Spar, DM és Rossmann üzletekben. A termék bevezetését promóciós kampány, akciók és  kedvezmények kísérik, valamint PR tevékenység támogatja.
A Colgate-Palmolive cégről
A Colgate-Palmolive egyike a világ vezető vállalatainak a szájápolás, testápolás, háztartási tisztítószerek, valamint a kisállateledelek piacán. A Colgate-Palmolive 220 országban értékesíti termékeit, olyan nemzetközileg elismert márkaneveken, mint a Colgate, Palmolive, Speed Stick, Lady Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sorriso, Kolynos, elmex, meridol, Tom of Maine, Sanex, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline és Suavitel, valamint a Hill’s Science Diet, Hill’s Prescription Diet, és a Hill’s Ideal Balance.
Bővebb információért, kérjük, látogasson el a www.colgate.hu oldalra!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top