Csajok Magazin

Boldog születés – Kismama Jóga

A fizikai képességek javítása, illetve a fittség megőrzése mellett a kismama jóga módszereket ad arra is, hogyan készüljön fel a kismama a szülésre. Mint a jóga lényege általában, a kismama jóga is a befelé-, az önmagunkra figyelésben leli meg a kiegyensúlyozottság, a testi és szellemi béke titkát.

Ez a fajta önmagunkra figyelés a várandósság alatt természetesen a fejlődő magzatra való figyelést is jelenti. A kismama jóga testgyakorlatoknak az a célja a testi képességek javításán és a kismamaság terheinek könnyebbé tételén túl, hogy az érzékeket kifinomítsák. Hamarosan a mama már könnyedén képes a saját igazi testi igényeit megfigyelni, tudatosítani és természetesen a baba igényeinek is megfelelni.Megfigyelték, hogy azok a babák, akiknek a mamájuk a kismama jógával készült fel a szülésre, 10-20%-kal intelligensebbek, figyelmesebbek és gyorsabban tanulnak. Nem félnek, és a közösségben is jobban megtalálják a helyüket a későbbiekben is.

Az intelligencia fejlettségének az az egyik magyarázható oka, hogy a magzat idegrendszere sokkal jobban fejlődik akkor, ha a mama kellemes ingereknek teszi ki magát. Ilyen a kellemes mozgás, amely a pocakban lévő babának is kellemes. Ilyen a kellemes légzéstechnika, amit a baba is tapasztal, és ilyenek azok a hangok is, amelyeket a mama a gyakorlása kiegészítőjeként alkalmaz. De a baba a mama relaxációját is érzékeli, amit méréseink is igazolnak. A relaxációban a baba is azonnal megnyugszik.

A szülés utáni 6. héttől, ha a baba és a mama is kész rá, elkezdődhet a regeneráció a Babás Jógával. Ezen a foglalkozáson anya és gyermeke együtt vesz részt. Együtt mozognak és együtt végzik a légzőgyakorlatokat és a relaxációt is. Ez a mozgás a gyermeknek segít a látás, a mozgáskoordináció és az idegrendszer fejlődésében, a mamának pedig segít visszanyerni az erejét, szépségét, vitalitását.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top