Otthonok és Kertek

Baronits Gábor Valentin napi meglepetése

Baronits Gábor, a Jóban Rosszban című sorozat jóképű Halász Kristófja nem csak a sorozatban, de a való életben is egy csupa szív ember.

Sok lány irigykedhet, mert Gábor mindig igyekszik valamivel kedveskedni párjának, Alexandrának, most éppen egy romantikus vacsorával készül Valentin nap alkalmából.  Bár az első közös Valentin napjukat nem tudták együtt tölteni, mert balerina barátnőjének vidéken kellett próbálnia, Gábor akkor sem hagyta meglepetés nélkül kedvesét, egy hatalmas csokor vörös rózsát küldött az öltözőjébe.

Idén viszont együtt lesznek a szerelmesek ünnepén, és Gábor egy különleges vacsorával lepi meg Alexandrát.  Bár nem kettesben töltik február 14-ét, hiszen két macskával, Oszkárral és Salsával osztják meg otthonukat, akikről ilyenkor sem feledkeznek meg. Gábor elárulta, hogy korábban kutyás volt, és nem a macskarajongók táborát erősítette:

„Különös, régebben kutyás típus voltam, és a macskák távol álltak tőlem. De valamilyen oknál fogva, amikor Oszkárt először a kezembe vettem, nem tudtam neki ellenállni, és éreztem, hogy ennek a kisállatnak itt a helye, és velem kell, hogy éljen.  Nem mondanám magam macskafüggőnek, de szeretem a macskákat. Már el se tudnám képzelni, hogy nincsen itt, amikor hazajövök.”

A konyhában jártas színész azt is elárulta, milyen finomsággal készül a szerelmesek napjára. Spenótos halat főz csőben sütve, besamelmártással. A Valentin nap számára nem csak a szerelemről, hanem a szeretetről is szól, így nem csak Alexandrának, hanem a már családtagnak számító kedvenceinek is mindig valamilyen ínyencséggel kedveskedik. Idén GOURMET Perle tengeri hal spenótos szószban lesz a cicáknak a menü, hogy hasonlóan finom halfalatokkal kényeztesse őket, mint szerelmét.

A színész egyébként nem csak ezen az egy napon kedveskedik szeretteinek, Alexandrát gyakran lepi meg egy-egy szál rózsával vagy valamilyen aprósággal. Állatbarát révén pedig Salsának és Oszkárnak is rendszeresen vesz apró játékokat. Gábor úgy véli, hogy a macskák is megérdemlik, hogy az emberekhez hasonló odafigyelést kapjanak, ezért a pár igyekszik mindenből a legjobbat venni számukra, és változatos étrendet biztosítani: „Próbálok olyan ízvilágot átadni a cicáknak is, amilyet mi is szívesen elfogyasztanánk, a cicák is megérdemlik, hogy ugyanannyi törődést kapjanak, mint az emberek.”

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan sikerült a készülődés, kattints a linkre:
https://www.youtube.com/watch?v=_LYVn4WA93k

Gábor Valentin napi receptje
SPENÓTOS HAL CSŐBEN SÜTVE, BESAMELMÁRTÁSSAL

Hozzávalók (2 személyre):
300 gr tőkehal filé
fél csomag (200 gr) fagyasztott parajkrém
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
5 dkg vaj

citrombors

A besamelmártáshoz:
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
4 dl tej
1 tojássárgája
2 evőkanál reszelt parmezán
fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
Legelőször a besamelmártást készítjük el: folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön picit megpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet és állandó kevergetés mellett sima mártássá főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, az aprított petrezselymet és a parmezánt, majd addig kevergetjük, amíg a sajt bele nem olvad a mártásba.

A paradicsomhéját érdemes eltávolítani mielőtt felkarikázzuk, erre van is egy egyszerű megoldás: ha paradicsom bőrét keresztben bemetsszük, és kb. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jeges vízbe mártjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját.

Ha előkészítettük a mártást és a paradicsomot is, egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olvasztott vajjal, a halfilé felét elfektetjük az alján, megszórjuk sóval és citromborssal. Ha megfűszereztük elosztjuk a halszeleteken a zúzott fokhagymával ízesített parajt és a paradicsomszeleteket, majd betakarjuk a fűszerezett halfilé maradékával. Végül ráöntjük a besameles mártást, 5 dkg vajat elmorzsolunk a tetején, és 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna színű nem lesz a teteje.

Önmagában is finom és laktató egytálétel, de zöldsalátával is tálalhatjuk.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top