Idén viszont együtt lesznek a szerelmesek ünnepén, és Gábor egy különleges vacsorával lepi meg Alexandrát. Bár nem kettesben töltik február 14-ét, hiszen két macskával, Oszkárral és Salsával osztják meg otthonukat, akikről ilyenkor sem feledkeznek meg. Gábor elárulta, hogy korábban kutyás volt, és nem a macskarajongók táborát erősítette:
„Különös, régebben kutyás típus voltam, és a macskák távol álltak tőlem. De valamilyen oknál fogva, amikor Oszkárt először a kezembe vettem, nem tudtam neki ellenállni, és éreztem, hogy ennek a kisállatnak itt a helye, és velem kell, hogy éljen. Nem mondanám magam macskafüggőnek, de szeretem a macskákat. Már el se tudnám képzelni, hogy nincsen itt, amikor hazajövök.”
A konyhában jártas színész azt is elárulta, milyen finomsággal készül a szerelmesek napjára. Spenótos halat főz csőben sütve, besamelmártással. A Valentin nap számára nem csak a szerelemről, hanem a szeretetről is szól, így nem csak Alexandrának, hanem a már családtagnak számító kedvenceinek is mindig valamilyen ínyencséggel kedveskedik. Idén GOURMET Perle tengeri hal spenótos szószban lesz a cicáknak a menü, hogy hasonlóan finom halfalatokkal kényeztesse őket, mint szerelmét.
A színész egyébként nem csak ezen az egy napon kedveskedik szeretteinek, Alexandrát gyakran lepi meg egy-egy szál rózsával vagy valamilyen aprósággal. Állatbarát révén pedig Salsának és Oszkárnak is rendszeresen vesz apró játékokat. Gábor úgy véli, hogy a macskák is megérdemlik, hogy az emberekhez hasonló odafigyelést kapjanak, ezért a pár igyekszik mindenből a legjobbat venni számukra, és változatos étrendet biztosítani: „Próbálok olyan ízvilágot átadni a cicáknak is, amilyet mi is szívesen elfogyasztanánk, a cicák is megérdemlik, hogy ugyanannyi törődést kapjanak, mint az emberek.”
Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan sikerült a készülődés, kattints a linkre:
https://www.youtube.com/watch?v=_LYVn4WA93k
Gábor Valentin napi receptje
SPENÓTOS HAL CSŐBEN SÜTVE, BESAMELMÁRTÁSSAL
Hozzávalók (2 személyre):
300 gr tőkehal filé
fél csomag (200 gr) fagyasztott parajkrém
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
5 dkg vaj
só
citrombors
A besamelmártáshoz:
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
4 dl tej
1 tojássárgája
2 evőkanál reszelt parmezán
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
Legelőször a besamelmártást készítjük el: folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön picit megpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet és állandó kevergetés mellett sima mártássá főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, az aprított petrezselymet és a parmezánt, majd addig kevergetjük, amíg a sajt bele nem olvad a mártásba.
A paradicsomhéját érdemes eltávolítani mielőtt felkarikázzuk, erre van is egy egyszerű megoldás: ha paradicsom bőrét keresztben bemetsszük, és kb. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd jeges vízbe mártjuk, egyszerűen le tudjuk húzni a héját.
Ha előkészítettük a mártást és a paradicsomot is, egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olvasztott vajjal, a halfilé felét elfektetjük az alján, megszórjuk sóval és citromborssal. Ha megfűszereztük elosztjuk a halszeleteken a zúzott fokhagymával ízesített parajt és a paradicsomszeleteket, majd betakarjuk a fűszerezett halfilé maradékával. Végül ráöntjük a besameles mártást, 5 dkg vajat elmorzsolunk a tetején, és 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg szép aranybarna színű nem lesz a teteje.
Önmagában is finom és laktató egytálétel, de zöldsalátával is tálalhatjuk.