Csajok Magazin

Babát szeretnétek?

A meddőség okai lehetnek a környezeti ártalmak (a levegő és ételeink kémiai szennyezettsége), valamint a fizikai-szellemi túlterheltségtől származó oxidatív stressz fokozódása.

A nők esetében a peteérés szabálytalanná válhat, a férfiaknál pedig a terméketlenséget sok esetben a sperma mennyiségének csökkenése, illetve oxidációs károsodása okozza. Terméketlen házaspároknak gyógyszeres kezelés kipróbálása előtt, de terhességre készülődőknek is feltétlen ajánlott antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítménnyel felerősíteni a szervezetüket a biológiai feladatra.
OVANT kapszula nőknek
Az OVANT étrend-kiegészítő fontos segítség a női szervezet egészségének általános optimálására, különösen a terhességre való felkészülés időszakában. Egészséges magzat világrahozatalához minden nőnek ajánlott. Nem szervi eredetű meddőség esetén az  OVANT kapszula a szervezet és reproduktív szervek egészséges működését segíti, a hormonegyensúly állapotát optimálja, ami által fokozza a megtermékenyülés / fogamzás valószínűségét. Alternatív lehetőséget nyújt egy agresszív hormon terápia előtti egyensúlyi állapot létrehozására, a fogamzásig eltelt időszak lerövidítésére.

Az OVANT komponenseinek hatása a fogamzásra
Az OVANT komponensei között szereplő perui maca és zöld tea kivonatai igazoltan kedvező hatásúak a női szervezet mőködésére. Perui maca – A népi hagyomány minden országban ismer olyan növényeket, amelyek kedvezően hatnak a terhesség kialakulására vagy lefolyására. Ilyennek tartják Peruban a maca növény gyökérgumóját, amit perui ginzengnek is neveznek. Az Andok magas hegyein termesztik és az őslakosok elsődlegesen élelmiszerként fogyasztják. Úgy gondolják, ez a növény segít megőrízni vitalitásukat idős korukra is. A perui maca és a zöld tea igazoltan kedvező hatásúak a női szervezet működésére, energiatartalmának  fokozására, jótékonyan hatnak a reproduktív szervek működésére.  A perui maca libidót fokozó hatása régóta ismeretes.
Felkészülés antioxidánsokkal – A terhességre való felkészülés során az étrendet gyakorta vitamin és ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőkkel egészítjük ki, amelyek segítik a női szervezet megkívánt erőnlétét, az emócionális és hormonális egyensúlyát, valamint a reproduktív szervek optimális működését. Mindezek a hatások elősegíthetik a fogamzás időbeni bekövetkezését.  Több antioxidáns hatású gyümölcs vagy étrend-kiegészítő fogyasztása kedvező a petesejtek egészségére, ami fontos a születendő magzat egészségének szempontjából.   Terhesség idején fokozódik az antioxidáns igény ezért fontos a terhesség előtt normalizálni a női szervezet antioxidáns szintjét. Az antioxidánsok védik a magzati burok épségét, gátolják a magzati fejlődési rendellenességeket, hiányuk esetén a terhesség veszélyeztetetté válhat.  Az említett két növénykivonat antioxidáns hatása révén segíti a menstruációs ciklus szabályosságát, javítja a fogamzás hatékonyságát.
Vitaminok, ásványi anyagok, arginin – A készítmény magas B6-, B12- és E-vitamintartalma fontos szerepet játszik a szerotonin szintézisben, vörösvérsejtképzésben, valamint  védő hatást eredményez a petefészek és a méh sejtjeire. A terhességi felkészülés időszakában biztosítja a két legfontosabb iónt, a vasat és a magnéziumot. A magnézium az energiatermelő folyamatok fontos eleme. Terhesség alatti hiánya koraszülést eredményezhet és kárt okozhat az anyai szervezetben is. A készítmény L-arginin tartalma közvetetten, de igen hatékonyan  stimulálja a vérkeringést a méhben, a petefészekben, a genitális szervekben.

Végezetül, de kiemelten fontos hangsúlyozni, hogy tudatosan készüljünk a gyermekvállalásra. Már hónapokkal a terhesség előtt törekedjünk az egészséges életvitelre, a kiválasztott vitamin-készítménnyel vagy étrend-kiegészítőkkel szervezetünk felkészítésére!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top