Csajok Magazin

Bababiztos karácsony!

Az első közös karácsony a babával, mindig meghatározó egy család életében. Készüljünk fel az ünnepekre és biztosítsuk be a lakást, hogy teljes mértékben bababiztos legyen!

Bababiztos otthon

Minden tíz balesetből négy az otthonunkban történik, és ezeknek közel 40 százaléka igényel kórházi ellátást! Ezek mindegyike egy kis körültekintéssel és odafigyeléssel megelőzhető lenne. Tegyük bababiztossá otthonunkat! Ha már kúszik, mászik, jár a gyermekünk akkor már zárni kell előle dolgokat, és be kell biztosítani a lakást. A karácsonyfát mindenképpen megfelelő magasságba és távolságra kell helyezni, hogy nehogy magára rántsa vagy belesen a kicsi. A díszeket, égőket is megfelelő rögzítsük, hogy nehogy elvágja, vagy megégesse magát. Mindez apróságnak tűnik, de általában ezekből, a kicsi dolgokból lesznek a legnagyobb balesetek.

A babák szeretnek mindenhova nyúlkálni. Fokozottabban figyeljünk a konnektorokra. Lehet kapni konnektorvédőket, melyeket nagyon könnyen, de biztonságosan helyezhetünk bele, így nem kell félni az esetleges balesetektől. Ugyanez a helyzet a fiókokkal és a zárakkal, erre is lehet kapni speciális védőt.

A karácsonyi nagytakarítás után lehetőleg ne hagyjuk megközelíthető helyen a tisztítószereket. Lehetőleg jól zárható helyre tegyük el, hogy még véletlenül se tudja megközelíteni.

Forrás: www.vitaminsziget.com

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top