Csajok Magazin

Bababarát nyaralás

Végre elérkezett a nyár, valamint a megérdemelt, hosszabb szabadságok ideje. Ekkor a legtöbb család nem otthon, a négy fal közt piheni ki a fáradalmait, hanem próbálnak kiszakadni a megszokott környezetből és útra kelnek. A kisgyermekes családok gyakran nem mernek kimozdulni, mivel félnek attól, hogy bírná a kicsi az idegen környezetet.

Amennyiben nyugodt, és nem sírós a baba, néhány hónaposan már el lehet vele menni nyaralni. Sőt, a fél évesnél fiatalabbak jobban tűrik a környezetváltozást, mint az idősebb, totyogós társaik, mivel ők jobban hozzászoktak az otthoni környezethez. Ilyenkor érdemes magunkkal vinni kedvenc játékait, illetve takaróját, így könnyebben átvészeli az első pár napot. Ha anyagilag megengedhetjük, hosszabb időre menjünk, mert mire a gyermek megszokná az új helyet, már jöhetne is haza.

Autóban
Gyerekülés nélkül tilos a picivel bárhová utazni! Akkor is, ha mellette ülünk, és vigyázunk rá, mert elég egy hirtelen fékezés, előrebukhat és súlyos sérüléseket szerezhet.

Az árnyékolásról se feledkezzünk meg, üvegen keresztül is árthatnak a napsugarak, ezért az autóban helyezzünk fel napellenzőt. Ha a kedvükre szeretnénk tenni, akkor lehetőleg vidám figurásat válasszunk! Az ablakot húzzuk le, hogy friss levegő is járja át a légteret, de vigyázzunk, hogy ne csináljunk huzatot, a picik füle igen érzékeny és könnyen begyulladhat.

Hogy élvezetessé tegyük gyerekünk számára az utat, kössük le a figyelmét azzal, hogy játsszunk vele, vagy betehetjük a lejátszóba kedvenc mese cd-jét. Néha álljunk meg és járjunk egy kicsit, nem tesz túl jót se a mi, se az ő gerincének a hosszú üldögélés, és a sofőr is pihenhet egy keveset.

Szállás
Mielőtt lefoglaljuk a szállást, tájékozódjunk arról, hogy bababarát helyről van-e szó, mert ekkor csomagunk egy részétől megszabadulhatunk, ugyanis ott vár minket már a ketrecágy, a pelenkázó, az etetőszék, valamint a babakád. Ellenkező esetben mind magunkkal kell cipelni, jelentős helyet foglalva el az autóban.

Étkezés
Amennyiben az apartmanokat preferáljuk, az étkezésről nekünk kell gondoskodni. Lehetőleg ne változtassunk az étrendjén, és ne ekkor próbáljuk megismertetni vele új ízeket. Ha otthon csomagoltunk egy kis ennivalót, győződjünk meg arról, nem romlottak-e meg az út során, nehogy ételmérgezéssel kelljen orvos után kutatni. Ha a helyi piacon vásárolunk, jól nézzük meg, mit rakunk a kosarunkba, olyat ne válasszunk, amit nem ismerünk, még akkor sem, ha mi magunk megennénk. Ne feledjük, az ő szervezetük sokkal érzékenyebb a felnőttekénél! A gyümölcsöket hámozzuk meg, és csakis ásványvízzel, vagy kisgyermekeknek való itallal kínáljuk meg őket.

Csecsemők esetén természetesen anyatejjel, és tápszerrel gondoskodjunk róluk! Ne essünk kétségbe, ha nem akkora az étvágyuk, mint előtte volt, az izgalmak, valamint a meleg hatására kevésbé fognak megéhezni. Viszont ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, ez a legfontosabb a nagy hőségben, nehogy kiszáradjanak.

Forrás: amaino.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top