Csajok Magazin

Baba-mama „szobáztatás”

Sok kismama nem tudja eldönteni, hogy a baba-mama „szobáztatást” válassz-e és maga mellett tartsa-e a kicsit. Mi a jó választás?

Nincs jó vagy rossz választás. Először egyeztetni kell a kórházzal, milyen eljárást alkalmaznak a felépülés és újszülött gondozás terén. A „szobáztatás”, vagyis amikor a baba a mamával közös kórházi szobában van a nap 24 órájában, egy kedves, szép választás, ha úgy gondoljuk, annyi nyugodt órát szeretnénk eltölteni újszülött csecsemőnkkel, amennyit csak lehet, miközben még a szakképzet csecsnőgondozók figyelő szemei előtt vagyunk.

Mások szerint mindegy, hogyan döntünk, sosem leszünk egyedül, amíg még a kórházban vagyunk. Ha alvásra van szükségünk, mindig megkérhetjük a személyzetet, vigyék ki a babát pár órára. Esetleg lehetőségünk lesz arra, hogy a nap folyamán maga mellett tartsuk a kicsit, este pedig inkább a kényelmesebb csecsemőgondozást válasszuk. Végül is, hacsak nem részesülünk sürgősségi ellátásban, nem leszünk igazán sokáig a kórházban. Lehet, hogy egy jó testi alvás az, amire a testünknek szükséges van a vajúdás után.

Forrás: Maryann Brinley és Dr. Howard Berk: The Everything Pregnancy Book
www.impulzus.ro

Fotók: www.sxc.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top