Csajok Magazin

Az eredeti Levi’s® 501® farmer

Amikor 1873-ban Levi Strauss és Jacob Davis bemutatták első farmerüket, még nem is sejtették mit indították el.

A Levi’s eredeti 501®-ese több mint egy farmer, több mint egy amerikai ikon, a világon a legismertebb és legkedveltebb farmer.


“Bárcsak én találtam volna fel a farmert. Van benne kifejezőképesség, szerénység, szexepil, egyszerűség- minden, ami remélem a saját ruháimban is megvan.”

– Yves Saint Laurent

“A 20 század divatcikke.”
– Time Magazin a Levi’s® 501® -es farmerről

“Bárcsak én találtam volna fel az 501®-est.”
– Tom Ford

Kompromisszumok nélküli elkötelezettséggel tökéletesre tervezve, csak az 501®-es farmer testesíti meg az eredeti farmer tisztaságát és egyedülállóságát. Különlegessége az egyediségében rejlik.

 

Története:
Levi Strauss az első farmereket eredetileg a munkások részére tervezte. 1873-ban a nevadai szabóval, Jacob Davis-sel partnerségre lépve, találta fel az 501®-es farmert. 1873. május 20-án készült el az első szegecses „blue jeans”. Azóta ezen a napon ünnepeljük a farmer születésnapját.

A nagy gazdasági világválságot követően a munkásosztály után az amerikai ifjúság jelképévé vált az 501®-es, a tiszteletlenség és az együttérzés szimbólumaként.  Évtizedekkel később az 1950-es években a lázadók büszkén viselték a Levi’s 501®-esét, szenvedélyes törekvéseikkel tovább gyarapítva ennek a legendás farmernek az értékét.

  

Híresség, akik 501®-est viseltek: James Dean, Marlon Brando, Jack Kerouac and Jackson Pollock.

Az 501®-es kulturális jelentőségét bizonyítja, hogy 1964 óta a washingtoni Smithsonian Intézet Állandó Gyűjteményének darabja.  A fiatalok milliói viselték a 60-as, 70-es évek békemozgalmaiban, valamint a berlini fal tetején is annak 1989-es lerombolásakor. A Levi’s 501®-es ma is a fiatal úttörők, lázadók, színészek, zenészek, bloggerek, vállalkozók és aktivisták első választása. Ők mind, azok az emberek, akik napról napra azon dolgoznak, hogy megvalósítsák saját, egyedülálló jövőképüket.

 

Egy kis érdekesség: az első farmert napjainkban egy tűzálló széfben őrzik a Levi Strauss & Co. san franciscoi bemutatótermében. Az értéke $ 150.000 (körülbelül 27 millió forint).

Néhány tipp, hogyan viseld az 501®-est?
Akár csak egy egyszerű utcai viseletet szeretnél, akár egy kifinomultabb, elegánsabb alkalmi öltözéket az 501®-es farmerünk mindig tökéletes választás.
A kifinomult kinézetért párosítsd az 501®-esed egy pasztellszínű inggel és egy fényes cipővel.
Egy koptatott kivitelű 501®-es a kedvenc pólóddal és egy klasszikus bőrdzsekivel párosítva életre kelti a belső lázadó éned.
Ha igazán trendi megjelenést szeretnél elérni, párosítsd sötétebb farmered egy világosabb árnyalatú farmer inggel.

TEGNAP. MA. HOLNAP. MINDÖRÖKKÉ.

LEVI’S 501®

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top