Csajok Magazin

Az anyatej lefejése

Miért kell az anyatejet lefejni? A fejés fontos szerepet játszik a szoptatás támogatásában és fenntartásában a következő esetekben:

A fejés fontos szerepet játszik a szoptatás támogatásában és fenntartásában a következő esetekben:
• A baba koraszülött, esetleg beteg, és emiatt a szoptatás nem lehetséges, a lefejt előtejet (kolosztrum) illetve anyatejet így is megkaphatja, míg önállóan nem tud szopni.
• Újszülött babáját valamilyen okból nem tudja megfelelően mellre tenni.
• A baba türelmetlen, elégedetlen, vagy a mellbimbók sérültek.
• Túltelítődött mell esetén, így könnyítve a mellre helyezést
• A mellek kiűrítésére eldugult tejcsatornák vagy mellgyulladás esetén, ha a gyermeke még nincs készen a következő etetésre
• Több anyatej termelődésének ösztönzésére, hogy képes legyen a baba növekvő igényeinek kielégítésére.
• Az anyatej lefagyasztható, és később felhasználható, ha szükséges
• Otthonunkon kívüli elfoglaltság esetén, amikor nem vihetjük magunkkal a kicsit, az apuka vagy a rokonok, ismerősök is megetethetik anyatejjel a babát.
Anyatej tárolása
A hűtőszekrényben tárolt lefejt anyatejet 24 órán belül használja fel, utána fagyassza le vagy öntse ki.
Ne adja hozzá a megmaradt anyatejet a hűtőben tárolt anyatejhez. Az anyatejet fagyasztószekrényben 1-3 hónapig tárolja. A lefejt anyatejet csak hűtőládában szállítsa.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a Philips AVENT ajánlásai a VIA rendszerek tárolásával kapcsolatban, amelyek szigorúbbak az Egészségügyi Világszervezet ajánlásainál.
Lefagyasztott anyatej felhasználása
Az anyatejet célszerű kis adagokban lefagyasztani, amit egyszerre felhasznál. A felolvasztott anyatejet 24 órán belül használja fel. Ha a tejet később szeretné felhasználni, szobahőmérsékleten fokozatosan olvassza fel, majd tárolja hűtőszekrényben addig, míg fel nem használja.
Az anyatejet felmelegítés után egy órán belül használja fel. Az etetés után megmaradt tejet, mindig öntse ki. Az azonnali anyatej felolvasztást ételmelegítőben vagy meleg vizes fürdőben végezheti, majd szokásos módon felmelegítheti. TILOS AZ ANYATEJET FORRALNI! Az anyatejet soha ne olvassza ki mikrohullámú sütőben

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top