Csajok Magazin

Ápoltság és egészség

A nőiesség jegyében, az elektronikák területén olyan szerkezeteket mutatunk be, amelyeket elsősorban a gyengébbik nem használ, akár napi rendszerességgel is. Mindezeket természetesen azért, hogy a férfiak és saját maguk által kreált elvárásoknak a lehető legjobban megfeleljenek.

Hol vannak már azok az idők, amikor az emberek díszes parókákkal és ruhákkal fedték el az ápolatlanságukat, és mindent feláldoztak a látszatmegoldások oltárán a higiéniával szemben. Szerencsére azóta eltelt már pár évszázad, és a kezdetleges hajformázó gépek vagy eszközök roncsoló hatása is már a múlté.

A nélkülözhetetlen hajszárító
A gyártók ezen a területen is azon az elven működnek, hogy az általuk előállított termékek egyszerűek, hatékonyak, strapabíróak, tetszetősek, és elfogadható árúak legyenek. Minden háztartásban fellelhető például a hajszárító, amit tulajdonképpen az egész család tud hasznosítani, nemre és frizurára való tekintet nélkül. Az első darab 1890-ben jelent meg és Alexandre F. Godefoy nevéhez fűződik, alapja a porszívó volt. Majd 30 év elteltével jöttek létre a kézbe vehető variációk is, ezeket Vidal Sassoon londoni szalonjában alkalmazták akkoriban. Manapság az egyik legkedvezőbb árú darab a piacon a Remington D-5015, amely alig 5000 Forintos árával 2100 Wattos teljesítményt nyújt, 3 hőmérséklet és két sebességfokozata van, beépített kerámia és turmalin betéte egyenletes hőmérsékletet és ionizációs hatást biztosít. Kérésünkre hideg levegőt is képes fújni, szűkítő fej tartozik hozzá, a tisztítása pedig roppant egyszerű. A BaByliss Pro Volare V1 Ferrari Challenge Grand Prix már 28 ezerről indul, de cserébe igazi exkluzivitást is kapunk. Sebesség, hosszú élettartam, nagy légnyomás, turbó teljesítmény- így lehetne összefoglalni a két gyár közös munkájának a gyümölcsét. 2200Wattos, AC V12-es motorral látták el, amin Turbo fokozat is van, ráadásul 130 km/h légsebességre képes.

                                         

Göndör vagy sima?
A szárítóval rokoni szálat mutat a hajsütővas, amelyek közül a Hauser HC-108 a maga 1500 Ft-os árával igazán bagatel. A kis készülék mégis megbízható, és a célnak tökéletesen megfelel. Forgatható vezetékcsatlakozója és hideg biztonsági kupakja van a kétkezes formázáshoz,működésjelző lámpával látták el, az alacsony és magas hőfok állítható, a 15 Wattos teljesítmény pedig bőven elég hétköznapi használatra. Az Imtec Bellissima B 25 Kerámia és Jade kristály bevonatú simítólapokkal van felszerelve, digitális hőmérséklet szabályozása egészen  200 C-ig tart, LCD kijelzővel rendelkezik, 30 mp alatt teljesen felmelegszik, és forgó vezetékkel látták el a még könnyebb használat miatt. Az ára 8000 körül mozog, amiért egy mutatós, jól használható és extrákkal is felszerelt hajsütővasat kapunk. Ennek talán pont az ellentéte a hajvasaló, hiszen ebben az esetben nem formákat „kanyarítunk” a hajunkba, hanem a rendetlen fürtöket egyenesítjük ki. A Fagor PP10 nem egy komplikált termék, mégis tud mindent, ami a hajvasaláshoz kell, ráadásul 2700 Ft-ért. Teljesítménye 25 Watt, kerámialapjai gyorsan melegednek, 180 C-ig felmelegszik és a hőt fixen is tartja, kis lámpa jelzi a működését, és utazás során is velünk tarthat. A GA.MA Italy CP1 Laser Ion negatív ionokat generáló szerkezete köbcentiméterenként 2 millió negatív iont generál másodpercenként, ezáltal a haj sérülési lehetőségét minimálisra csökkentik, megfiatalítják és új életet kölcsönöznek a hajszálaknak, megőrzik a természetes hidratációját, növelik a csillogását, selymességét, fényét, javítják az elasztikusságát. Mindez valamivel több, mint 15 000-ért nem is tűnik soknak.

                                               

A diszkrét epilátor
Amennyiben a fejünkről egy kicsit lejjebb merészkedünk elérkezünk olyan dolgokhoz is, amit szintén ápolni, de leginkább eltávolítani illik, és a higiénia valamint esztétika miatt ildomos is. A szőrtelenítő gépek terén a Philips HP 6400 epilátora a HP 6400 5000-ért kínál extra sebességű beállítást a vékony szőrszálakhoz és nehezen elérhető helyekhez, az epilálófeje mosható, 2 sebességfokozata és 21 tárcsája van, teljesítménye 7,5 Watt, tartozékként pedig tisztítókefe is jár hozzá. A Braun Silk Epil 7 Xpressive Pro 7280-nak nem csak  a neve hosszú, hanem a tudása is sokoldalúbb. Mosható Flexibilis fejjel rendelkezik, masszírozó funkcióval látták el,  16 darab program közül választhatunk, epiláció utáni nyugtató törlőkendőt mellékelnek hozzá. 2 sebességi fokozattal rendelkezik, világító LED jelzi a működést, amely hálózatról is történhet. Az ára 29 ezer Forint körül mozog.

                                                 

Arcfiatalítás és fényterápia
Miután rendbe raktuk a hajkoronákat és a szőreinket, fordítsunk egy kis figyelmet az arcunkra is. A Panasonic EH2424 Ionizációs arc gőzölő segítségével hatékonyan felvehetjük a harcot az idővel és a kialakuló ráncokkal. A ráncok eltűnésével visszakapjuk bőrünk fiatalos rugalmasságát és puhaságát is. A készülék képességei bizonyítottak, ára pedig mindenképp reális, hiszen bruttó 28 ezerért már kapható is. A Zepter Bioptron Compact III. fényterápiás készüléke már az egész szervezetünkre hatással van, hiszen általa javul a vér keringése a hajszálerekben, harmonizálódnak az anyagcsere-folyamatok, megerősödik az immunrendszer, megélénkülnek a szervezet regeneratív és reparatív folyamatai, felgyorsul a sebgyógyulás, enyhül a fájdalom, csökken az intenzitása. A készüléket otthoni, kórházi és terápiás központokban történő felhasználásra fejlesztették ki és bárki könnyen kezelheti. Az alapára 160 ezer, a hozzá tartozó színterápiával valamint állvánnyal már 100-120 ezerrel több. Nem kevés pénz, de annak, aki megengedheti magának csak ajánlani lehet.

Szöveg: Szikszai Norbert

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top