Csajok Magazin

Ápoljuk hajunkat nyáron is

Nyáron hajunkat rengeteg káros hatás éri. Ilyen például az erős napsugárzás, a klóros vagy éppen a sós víz. A nap legkárosabb hatása, az UV sugarak. Ezek kifakítják hajunkat, ezáltal színtelenné, fakóvá válik.

Az erős napsugárzás ezzel együtt szárítja hajunkat, a hajszálak elveszítik természetes nedvesség tartalmukat, így az, seprűszerűvé válik. Hajunk legyen festett, melírozott, vagy természetes, ajánlatos hajvédő, hajápoló szereket használni. Ma már a legkülönbözőbb hajtípusokra, problémákra készítenek szereket. A leghatásosabbak, illetve a leginkább ápoló hatású készítmények azok, melyek aloe verát, mandulaolajat, illetve E-vitamint tartalmaznak. Vannak már olyan készítmények is, amelyek UV sugárzás elleni védelmet is biztosítanak. Ezeket spray formájában a legegyszerűbb használni. Fújjunk reggelente a hajunkra és oszlassuk el a hajtövektől egészen a hajvégekig. Ezzel biztosítva hajszálainkat a károsodástól.

Azonban a festett hajúaknak erre fokozottan kell odafigyelniük. A festék szerkezete a nap, a só és a klór hatására megváltozik, ezzel még inkább roncsolva hajszálainkat. A göndör hajúak számára a nyár még nagyobb megpróbáltatást jelent. Nem mondok semmi újat azzal, hogy az ember mindig azt akarja, ami nincs. Az egyenes helyett, némi hullámokat, a szőkék kicsit sötétebbet és fordítva. Nyáron bármennyire is szeretnénk, a hullámos haj sosem lesz egyenes. Kivéve a fodrásztól kilépve és az azt követő fél napban! De a hétköznapokban a párás levegő ellen nem tehetünk semmit. Illetve, jobb nem használni olyan szereket, amelyekre az van feltüntetve, hogy a párás levegőnek is ellen áll. Képzeljük csak el, milyen vegyszereket tartalmazhat. Így annak érdekében, hogy megőrizzük hajunk fényességét, rugalmasságát, természetes szépségét, fürdőzés után, mossuk le alaposan édes vízzel, majd ezt követően használjuk a hajvédő szereket.

Azonban fontos szem előtt tartani, hogy a nap, illetve a sós víz, károsíthatják hajunkat, azonban ezek természetes hatások. Míg a túlzásba vitt hajápoló szerek többet árthatnak, mint segítenek. Ennek elkerülése végett, tudjunk mértékeát tartani és mielőtt bármit is hajunkra kennénk, gondosan olvassuk el a tájékoztatót. De a legjobb, ha fodrászunktól kérünk tanácsot, hogy milyen terméket, azon belül is melyik készítményt ajánlja számunkra. Ne csak nyáron, hanem egész évben próbáljunk kellő figyelmet fordítani hajunk ápolására. Kerüljük a sok vegyszer használatát, ne akarjunk fekete, göndör hajból, szőke, egyenes hajat varázsolni. Azért ne, mert ezek a nagymértékű változtatások nagyon károsítják a haj szerkezetét, másrészt pedig, megváltoztathatják egyéniségünket, mellyel nem biztos, hogy tudunk azonosulni.

                                                    

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top