Csajok Magazin

Amit egy menyasszonynak tudnia kell

Számos hagyományunk van, amit évszázadok óta tisztelünk és alkalmazunk. Talán a legtöbb hagyománnyal egy esküvő során találkozhatsz. Az világ bizonyos részein még mindig őrzik az ősi szokásokat, és azok alapján házasodnak. Bár néhány jellemzőjük megváltozott az idő múlásával és a társadalom fejlődésével, de az esküvő szentsége változatlan maradt.

A házasság  által két ember élete összekapcsolódik, miután hitvesi esküt tesznek az emberek és Isten színe előtt, hogy örökre együtt maradnak. Az indiai kultúrában a fiatalok hét életre szóló fogadalmat tesznek.

Az új család


Ha a fiatalok egy fedél alatt élnek a vőlegény vagy a menyasszony szüleivel az nagyon hasznos is lehet, de bonyodalmat is okozhat a számukra. A családnak bizonyos elvárasai vannak a mennyel szemben, ma is ugyanúgy mint régen. A mai családok elvárják, hogy a menyük tökéletes legyen és alkalmazkodjon az új családhoz, valamint azok szokásaihoz.

A hagyományőrző családokban vannak olyan személyek, akik hogy megőrizzék a békét, kerülik a társalgást azokkal a családtagokkal, akik másként gondolkodnak, mint ők. Ők azok, akik prédikálnak gyermekeiknek  a hagyományok értékéről és harcolnak a társadalom modernizálódása ellen. Az ilyen személyt az emberek álszentnek tartják.

Végül is a meny kötelessége lesz, hogy alkalmazkodjon hozzájuk, tartsa fenn a  családi békét és ne veszélyeztesse az egészségüket.

Tanácsok a családi béke megőrzése érdekében


Hogy megőrizhessék a családi és munkahelyi békét, íme néhány tanács a hamarosan házasodó menyasszonyok számára:

Legyél udvarias


Semmilyen helyzetben nem szabad elveszítened a fejed, még a legextrémebb szituációkban sem.

Vedd át a pozitív szokásokat és tartsd távol magad a negatívaktól

Tanácsos alkalmazkodni a szokásaikhoz, ha már egy házban élsz az apósékkal. Ők pedig elegendő időt kell adjanak neked, hogy beilleszkedhess. Biztos rá fogsz jönni, hogy új otthonodban vannak bizonyos szokások, amik által lehet rendezettebb lehetsz, hatékonyabban és gazdaságosabban vásárolsz majd.

Legyél nyitott mindennel szemben, ami segíthet abban, hogy rendszerezettebben élhess és hogy jobban boldogulj a háztartásban. Ezáltal jobban fogod érezni magad és lehet elismerik majd a fáradozásaidat.

Megeshet azonban, hogy olyan emberek közé kerülsz, akik pletykásak vagy rendetlenségben élnek. Ebben az esetben, te ne kövesd a példájukat, végezd el továbbra is a dolgod és említsd meg nekik, hogy nagyobb rendre lenne szükség, mivel többen vagytok egy helyen. Lehet segít, de az is lehet hogy nem. Ha szoktál templomba járni, továbbra is tedd azt, anélkül hogy bárkit is elítélnél, ha az nem ezt teszi. Végül is az a cél, hogy nyugalomban élj és mindnyájan boldogok legyetek.

Teremts kapcsolatot a többiekkel


Beszélgess  a családtagokkal, hogy jó kapcsolat alakuljon ki köztetek. Légy nyitott, hogy ne csak kötelességből éljetek együtt, hanem barátságok is szövődjenek köztetek.

Légy türelmes

Adj elég időt magadnak és új családod többi tagjának, hogy megszokják az új helyzetet. Vannak dolgok, amik eleinte nem tetszenek, de idővel elfogadjuk őket. Te is változol, a család is megenyhül és meglátod, úgy megy majd minden, mint a karikacsapás.

Őrizd meg a békét otthon és a munkahelyeden is


Az egészséges családi élethez idő és igyekezet kell. Szükséged lesz egy kis időre, hogy megszokd az új helyzetet, s ha ez sikerül, magánéleted boldog és örömteli lesz.
Friss menyasszonyként tartsd észben ezeket a dolgokat és meglátod, minden jó megy majd a házasságodban.

Forrás és fotók: http://www.alompar.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top