Csajok Magazin

Amit a pizzáról tudni érdemes

A pizza az egyik leggyakrabban rendelt étel Magyarországon. Itthon és világszerte is közkedvelt. Egyszerű mégis nagyszerű fogás, amivel nem lehet mellélőni, ha ismerjük a megbízható helyeket. Számos kutatás, felmérés, világnap, múzeum vagy Guinness rekord bizonyítja, hogy az olasz étel meghódította az egész világot.

Bár a hivatalos pizza hónap októberben lesz, a nemzetközi pizza napot február 9-én tartják. Idén Magyarországon is élvezhetjük ezt a jeles „ünnepet” egy új ételkiszállító cég, a Rocket jóvoltából. Ezen a napon egy különleges, a cég színeiben pompázó Rocket-pizzát lehet rendelni a partner éttermektől, negyven százalék kedvezménnyel. A résztvevő éttermek között igazán autentikus helyek is szerepelnek, például Amore Di Napoli, a Mr. Smith’s Pizza, a La Cipolla, a Pizza Cosi és a Local Korner Pizza.

Az első pizzaszerű étel története egészen az ókorig nyúlik vissza. Már a görögök és az egyiptomiak is készítettek lapos kenyérre emlékeztető tésztaételt, melyet olíva olajjal és fűszerekkel tálaltak. Az általunk ismert modern pizza Olaszországban, Nápolyban „alakult ki”, amikor a 18. század végén elkezdték a gasztronómiában is használni a paradicsomot. Amerikai hódítását 1950-ben kezdte meg, miután olasz bevándorlók magukkal vitték a pizzakészítés mesterségét.

A pizza vezeti Magyarország ételkiszállítási listáját a Rocket belső adatai szerint. Számos lista és cikk bizonyítja, hogy ez az igen egyszerű olasz étel a világ legkedveltebb fogása. Egy 24 országot vizsgáló kutatás szerint a pizza a legnépszerűbb étel a világon, ezzel megelőzve a kínai és a japán konyhát is. A világ legdrágább pizzáját természetesen Olaszországban lehet kapni, 12 000 dollárért egy séf készíti el a megrendelő otthonában az ételt. Az összetevők között háromféle kaviár, homár, cilentó-hegyi oregánó, mozzarella sajt és a Murray folyóból származó rózsaszínű ausztrál tengeri sószemek szerepelnek.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top