Csajok Magazin

Amikor a nő választ autót

Ahány nő, annyi stílus, annyi esküvő és egyedi megoldás. Nőként hajlamosak vagyunk elveszni a részletekben és olyan feladatokat, mint az esküvői autó kiválasztása az utolsó pillanatra hagyni.

Bevett szokás, hogy családon belül vagy baráti körből oldjuk meg az autó kérdést, ez azonban gyakran kompromisszumra kényszerít bennünket és komoly szervezést igényel. Ha mégis a családi békét és a stílusos érkezést részesítjük előnyben, béreljünk esküvői autót!

Mi nők nagy valószínűséggel azonnal a szín alapján választanánk (mindezt előtte tudományosan megvitatva barátnőinkkel), míg jövendőbelink lehetőség szerint kedvenc autómárkáját részesítené előnyben, hisz az még sosem hagyta cserben. De nézzük, milyen tényezők szerint érdemes mérlegelnünk! Mi a tökéletes választás kulcsa? Melyik lesz az az autó, amely lehetővé teszi a tökéletes entrée-t, hogy valóban őszinte mosollyal érkezzünk életünk egyik legfontosabb pillanatában? A következőkben összefoglaljuk azokat a szempontokat, melyek segítségünkre lehetnek a döntés pillanatában.

A legfontosabb: a ruha – stílusában és szabásvonalában is meghatározó. Klasszikus abroncsos, egy dívásan szűk uszályos vagy egy bohém rövidebb, tüllszoknyás összeállítás? Mind-mind más autót kívánnak. Az autó kiválasztásakor gondoljuk át, hogy mennyi mozgásteret enged ruhánk, mivel senki sem szeretne „bedőlni” vagy „kikászálódni” a nagy pillanatban. Érdemes megnéznünk, hogy milyen az autó hátsó ülésének befogadó képessége, mennyire van mélyen az ülés, milyen nagyra lehet kinyitni az ajtót. Egy abroncsos ruha esetében például fontos, hogy a ruha kényelmesen elférjen, ne törjön meg és ne zuhanjon a nyakunkba ki- és beszálláskor. Ilyenkor szerencsés valamilyen német luxus limuzint választani, hiszen ezek kellőképpen tágasak és elegáns vonalvezetésűek.

Nem szabad megfeledkeznünk a frizuráról és a kiegészítőkről sem (például fátyol vagy kalap.) Egy bohémabb, nyári esküvőnél adja magát a cabrio. Vagány és dögös. Az esküvői frizura azonban különös odafigyelést igényel. A menetszél előszeretettel formázza át az ara frizuráját, így fodrászunknak szerencsés jelezni, hogy „szélvész kompatibilis” frizurára van szükségünk. A fátyol ebben az esetben, praktikus ha a csomagtartóban kap helyet, mivel így elkerülhetőek a repkedő tüll okozta esetleges balesetek.

A megfelelő modell kiválasztását követi egy igazán „női” feladat, a tökéletes autódekoráció megtalálása. Autódísznek válasszunk a menyasszonyi csokorral harmonizáló virágot. Egyeztessünk virágosunkkal arról, mivel fogja rögzíteni a díszeket, hogy az ne sértse meg az autó fényezését. Fontos előre egyeztetni azt is, mekkora utat fogunk majd megtenni az autóval, hisz a sebesség és a felforrósodó motorháztető könnyedén megszabadíthat minket a gondosan felszerelt és kiválasztott dekorációs elemektől.

Az esküvői autó kiválasztása bizony nem könnyű feladat és tartogathat meglepetéseket. Mindez elkerülhető, ha szakértőtől kérünk segítséget. „Törekedjünk arra, hogy a stílusunkhoz és a kényelmi igényünkhöz leginkább illeszkedő autót válasszuk a nagy napra. Célszerű például hivatásos sofőrt is igényelni a bérelt autóhoz, hogy a nagy nap minden meghívott számára élmény legyen, senki ne feladatként élje azt meg, hanem vendégként vegyen részt az esküvőn. Így a nagy nap valóban a párról, az ünneplésről és az önfeledt szórakozásról szól.” – mondta Mag. Szabó Atilla a Europcar Autókölcsönző ügyvezető igazgatója.

Ha jobban belegondolunk, az esketés előtti utolsó, legizgalmasabb pillanatokban ez az autó lesz a társunk, melyből hajadonként szállunk ki és férjes asszonyként repít majd tovább bennünket egy életre szóló boldogság felé…

A témakiajánlóhoz tartozó videót az alábbi Linken tekinthetik meg.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top