Csajok Magazin

Állat ne legyen a fa alatt!

A felelős állattartó tudja, hogy az állatok gondozása idővel, és rengeteg anyagi ráfordítással jár, emellett a jószág számára megfelelő (mozgástérben gazdag) életteret is biztosítani kell.

Az ünnepek előtt megvásárolt aranyos kutya vagy macska kölykök örömteli pillanatokat szerezhetnek, azonban az ünnep utáni szürke hétköznapokban a növekvő, táplálást és időráfordítást igénylő állat a munka vagy tanulás mellett sokak számára csak nyűg lesz. Legrosszabb esetben az ilyen állatok kidobott kóbor jószágként végzik, az ő további sorsukkal pedig mindannyian tisztában vagyunk.

A helyzet ugyanilyen rossz a díszállatok háza táján is. Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerűen a WC-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknősöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) nem egyszer valamilyen elhagyatott területen elengedik. A szerencsétlen háziállat azonban képtelen a vadonban túlélni, így az esetek nagy többségében előbb-utóbb elpusztulnak.

Ünnepekkor se feledkezzünk meg a felelős állattartás fontosságáról! Csak akkor vásároljunk élő állatot, ha biztosan tudjuk, hogy jövendőbeli gazdája vállalni tudja a gondozásával járó felelősséget. Élő állat helyett van ajándékozási alternatíva: a plüss maci, a természetes vagy szintetikus alapanyagokból készült figura és a tartós emléktárgy is okozhat örömteli pillanatokat karácsonykor.

Ha mindenképpen állatokon szeretnél segíteni a szeretet ünnepén számtalan alapítvány és menhely várja a támogatást, például a WWF természetvédelmi munkáját is segítheted azzal, ha örökbe fogadsz egy állatot. Ezzel fajvédelmi tevékenységünket támogatod, és még egy ajándéknak is kitűnő plüssállattal is gazdagabb leszel.

Forrás: wwf.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top