Csajok Magazin

Ajakfeltöltés

Ma már nem számít újdonságnak a plasztikai beavatkozás. Szinte majdnem mindenen tudnak változtatni, legyen annak bármilyen oka. Nem csak a technika változik, fejlődik, de ezzel együtt az anyagok is. Mert hiszen nem mindegy milyen tartós, vagy milyen minőségű anyagok kerülnek testünk bármely részébe. A plasztikai sebészet nagyon összetett dolog, hiszen ide nem csak a mell fel varrás tartozik, hanem sok esetben a fejlődési rendellenességek, és a baleset okozta súlyos hegek eltűntetésére is szükséges lehet, sajnos.

<$212$>Dr. Awil Matanus plasztikai sebész segítségével mindent megtudhatunk, amit csak tudni kell a szájfeltöltésről. Ma talán ez a legelterjedtebb szépészeti beavatkozás. Az eljárás során az ajkakba felszívódó illetve tartósabb anyagokat fecskendeznek be. Ma a felszívódó anyagokat részesítjük előnyben. A használt anyag felszívódási ideje nagyjából 8-10 hónap amelyeknek az alap anyagát a  Hyaluron sav képezi. Ezért manapság már bátrabban vágnak bele, hiszen nem egy életre szól, sőt ha valaki úgy érzi már nincs szüksége az ajakfeltöltésre, nem fontos ezt megismételni. Ám ha valaki újrafeltöltést szeretne, tanácsos ugyanazt az anyagot használni, hiszen ezek keveréke szövődményeket eredményezhet.

 

Azonban nem szabad eltekinteni attól, hogy nem minden szervezet reagál egyformán az idegen anyagra. Előfordulhat, hogy a befecskendezett anyag becsomósodik, amit csak műtéti eljárással lehet eltávolítani. Maga a beavatkozás egyáltalán nem fájdalmas. Nem több negyed óránál. Az ajkak kicsit beduzzadhatnak, ami másnapra elmúlik, de van, hogy kissé bevérzik, ám ennek gyógyulása sem tart tovább egy hétnél. A páciens, érzéstelenítést kap az ajkakba. Ez eljárásonként változhat. Van, amikor célzottan csak az ajkakat, de van, hogy szélesebben is kiterjed az érzéstelenítés, egészen a szemüregig. Ezt leginkább a fogászati beavatkozásokkor kapott érzéstelenítéshez lehetne hasonlítani. Körülbelül 3-4 órán át tart a zsibbadás, ez alatt kerülni kell az evést. Az első 48 órában nem ajánlatos túl rágós ételeket fogyasztani. A csókolózás sem ajánlott az első napon, bár akinek megéri, ne halassza el. Bármilyen beavatkozás, amely megváltoztatja a külsőnket, kihat a lelki világunkra is. Ezért mielőtt bármibe is belevágnánk, gondoljuk át alaposan.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top