Csajok Magazin

A tökéletes fejdísz kiválasztásának titka

A esküvői fejdísz olyan, mint egy szépen becsomagolt ajándékon található masni. A megfelelő fejdísz kiválasztása, az ízlésedről és a személyiségedről árulkodik. Ennek olyannak kell lennie, amely illik a menyasszonyi ruhádhoz és a többi kiegészítőhöz. De mi alapján tudod eldönteni, melyik a megfelelő?

Az esküvői koszorúk választéka  nagyon gazdag és változatos. Minden elvárásnak megfelel. Választhatsz diadémot, koronát, pántot, virágkoszorút, hajtűt vagy fésűscsatot stb., fátyollal vagy anélkül.

Fejdísz kontra  menyasszonyi frizura

A menyasszonyok gyakran kerülnek ilyen dilemmába, nem tudják eldönteni, hogy inkább fejdíszt  viseljenek, vagy készítsenek inkább egy mutatós esküvői frizurát. A választ csakis ők adhatják meg,  és ennek érdekében saját ösztöneikre kell hallgassanak.

Menyasszony mint hercegnő

A diadémot viselő menyasszony igazi hercegnőnek érezheti magát. Ez egy félkör alakú, kövekkel vagy gyöngyökkel díszített fejdísz. Például egy kristályokkal díszített ezüst fejdísz csodálatosan mutat a menyasszony fején. Egy szép, gyöngyökkel és kristályokkal díszített diadém pedig szintén különleges szépséget kölcsönöz viselőjének.

A szalagok

Egy diszkrét, kellemes szalag egy jólfésült menyasszonyi frizurával társítva kiemeli az arc szépségét és a szemekből áradó boldogságot. Számos stílus közül választhatsz, az egyszerűtől, a gyöngyökkel, kristályokkal díszítettekig.

Hajtűk, fésűcsatok és virágbokréták

Ezek a fajta fejdíszek egyre inkább elterjednek. Diszkrét csillogást kölcsönöznek a menyasszonyi viseletnek és kifinomultságot sugallnak.

Ha elég bátor vagy hozzá, hogy magad mögött hagyd a hagyományos esküvői viseletet, választhatsz egy tollból készített fejdíszt is, amit csattokkal tűzhetsz a hajadba. A virágkoszorúk is jól mutatnak a menyasszony hajkoronáján. A régi, fiatal, egyszerű menyasszonyok korát idézi, akik szegényes fehér ruhában kézzel fonott virágkoszorúban álltak az oltár elé.

A fátyol

A régi hagyományok szerint a menyasszony fedett arccal lép az oltár elé, ami titokzatosságot kölcsönöz a számára. A fátyol szerepe a menyasszony arcának elrejtése, amíg az apa át nem adja őt a jövendőbeli férjnek. Manapság különféle fátyoltípusok közül választhatsz, sőt, az is elfogadott, ha nem viselsz fátylat. A menyasszonyi fátyol lehet rövid, földig érő, könyökig érő vagy az ujjak hegyéig érő. A rövid menyasszonyi fátyol előnye, hogy könnyű és nem takarja el a ruhát. Egyre inkább szokássá válik a hosszú és a rövid fátyol kombinálása: a hosszú típus uszályként ereszkedik a földre, a rövidnek pedig az a szerepe, hogy elfedje a menyasszony arcát. Ez a kombináció a hagyományos stílus újszerű megfogalmazása.

A hosszú fátyol eltakarja a vállakat és könnyed hullámokban hullik a földre. A szegélyét díszíthetik gyöngyök, hímzések vagy csipke. A hosszú esküvői fátyol örök, soha nem megy ki a divatból, mindig misztikus szépséget kölcsönöz viselőjének. A hosszú, gazdag fátyol tengerként hullámzik a földön, ahogy a menyasszony az oltár felé halad.

Tudni szeretnéd mi a tökéletes fejdísz titka?

A titok nagyon egyszerű: válaszd ki úgy az esküvői fejdíszt, hogy az illedjen a menyasszonyi ruhához, és ezáltal egészítse azt ki. Esküvőszervezés közben sok fontos döntést kell meghoznod, ezek egyike az esküvői viselet kiválasztása. Ne feledd, ez egy különleges nap lesz a számodra, ezért neked is különlegesen kell kinézned.

Forrás és fotók: http://www.alompar.hu/

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top