Csajok Magazin

A szem helyes ápolása

“A szem a lélek tükre.” A többi testrészünkhöz hasonlóan a szemnek is ápolásra, kényeztetésre van szüksége. Aki sokat ül a számítógép előtt, arra pedig különösen érvényes ez, hiszen a folyamatos monitornézéstől nagyon elfáradhat az ember szeme. A szem alatti sötét karikák és táskák elgyötört külsőt kölcsönöznek az arcnak, és idősebbnek, sőt, csúnyábbnak látszunk tőlük.

Készítsen szemnyugtató és -frissítő borogatást természetes alapanyagokból:

Szemborogatások, pakolások

A szemünk számára a meleg, enyhén sós vízfürdő a legmegnyugtatóbb. Körülbelül két csésze meleg vízben oldjunk fel egy evőkanál sót! Miután egy kicsit lehűlt a folyadék, egy sós lébe mártott vattadarabbal borogassuk a szemhéjunkat!

Tejes borogatás
A borogatást nagyon könnyen el lehet készíteni. Szükséges hozzá, egy evőkanál tej és egy evőkanál tea. Keverjük össze, majd két vattapamacsot itassunk át vele, és 10 percig hagyja becsukott szemen.

Kamillás borogatás
A kamilla majdnem olyan hatékony, mint a sós víz. A kifőzött kamillateát ittasuk fel a vattapamaccsal. Hatékony és gyors módja a fáradtság eltüntetésének. A sós vízhez hasonlóan nem gond ha belemegy a szembe, sőt még jót tesz neki.

Ha a sok olvasástól vagy számítógépezéstől elfárad a szemünk, használjunk szemnyugtató borogatást. Két réteg pamut vagy lenvászon közé tegyünk nyers, reszelt burgonyát! Helyezzük a kis csomagocskát a szemedre, majd feküdjünk le, és így pihenjünk 15 percig! Néhány kezelés után láthatóan elmúlnak a karikák.

Szempillák

Kevesen tudják, hogy a szempillák is ápolást igényelnek főleg azoknál a hölgyeknél, akik rendszeresen sminkelik magukat.

A szempillafestéket minden este nagyon óvatosan kell eltávolítani, hogy ne sértsük meg szemünket. Ehhez ma már számtalan kozmetikai készítmény kapható a boltokban, így ezt vigyük fel egy gézlapra és nagyon finoman távolítsuk el a festéket a szempilláról, vigyázva hogy a krém ne kerüljön a szemünkbe.

Abban az esetben, ha egészséges erős szempillát szeretnénk, időnként ecseteld be olívaolajjal. Csillogó és egészséges fényű lesz tőle.

Ne felejtsük, szemünket a mai modern korban számtalan veszély fenyegeti nem beszélve az egyre nagyobb légszennyezésről, pollen és porszemekről, amelyek irritálják szemünket.

Épp ezért ha eddig nem szántunk rá időt, itt az ideje szemünk ápolására is időt és energiát szánni, minden héten rendszeresen.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top