Csajok Magazin

A narancsbőr ellen nem lehet semmit sem tenni?!

Az életformánk, táplálkozási szokásaink, és bizonyos öröklött hajlamok egyre több nőnél okoznak cellulit-, más néven narancsbőr tüneteket már fiatal korban is. Ez azonban nem csak szépészeti kérdés, emögött egy un mikro-keringési probléma áll.

Gyakran halljuk azt a kijelentést, hogy a narancsbőr ellen tenni felesleges, mert úgysem tüntethető el. Kétségtelen, hogy sokan tapasztalhatták, hogy a mozgás, a diéta önmagában kevésnek bizonyult a cellulit ellen folytatott „harcban”. Az olasz Solidea cég viszont bebizonyította, hogy mikro-masszázs harisnyáival sikeresen megküzdhetünk a narancsbőrrel.

Hogyan működik a mikro-masszázs?

A harisnyák belső része olyan hullámszövésű anyag, amelynek bordázata kifejezetten a nyirokutak irányába fejti ki masszírozó hatását, miközben mozgunk. Ennek a masszírozó hatásnak köszönhetően a nyirokáramlás beindul, az áramlás következtében a bőr alatt lerakódott zsírszövetek lebomlanak, ezzel megszünnek az egyenetlen zsírcsomócskák, amelyek a narancsbőr tünetei.

A mikromasszázsnak nem csupán a cellulit eltüntetését köszönhetjük, hiszen egyrészt a keringés beindulása a bőr anyagcseréjét is élénkíti, másrészt a masszázs egyfajta bőrradírként is szolgál, így a bőrünk bársonyossá válik.

Azt anticellulit harisnyák másik fontos tulajdonsága, az anatómiai kompresszió. A keringésélénkítés mindig a szív irányába történő visszatérést támogatja, vagyis minél távolabbi pontot nézünk, annál erősebb kompresszió szükséges, pl egy bokáig érő harisnya esetében alul erősebb, onnantól fokozatosan, és orvosilag kontrollált mértékben csökken.

Megcélozhatjuk az érintett testrészeket külön is: lehet csak derékövet használni a has és derék tájra, vagy rövidnadrágot a csípő és fenék rész kezelésére, de létezik térdig érő vagy karharisnya is.

A minél gyorsabb eredmény eléréséhez használjuk a harisnyákat egész nap, vagy intenzív edzés alatt! Az intenzív légáteresztő és ezüstionos anyagnak köszönhetően a baktériumok nem szaporodnak el, nem okoznak kellemetlen testszagot, és izzadni sem fogunk benne!

Klinikai vizsgálatok tanúsítják, hogy ez a megoldás kiváló eredményt nyújt a komplett anticellulit kezelésben.

A harisnya csak esztétikai kérdés?

A női láb nagy vonzerő, egy jó harisnya kiemeli formáját, magához vonzza a tekinteteket. Éppen ezért a harisnyaválasztásban a harisnyák színe, mintája a meghatározó. Pedig léteznek intelligens, a női láb egészségre ható harisnyák is, amelyekkel nem csak a gyönyörű formák, hanem a keringés egészsége is megőrizhető.

A láb keringésében komoly munkát végeznek az érfalakban lévő izompumpák, az ő feladatuk, hogy segítsenek a vért a szív felé továbbítani. Ezt munkát a gravitáció ellenében végzik, ezért  állapotuk és akadálytalan működésük nagyon fontos. Minden olyan testtartás, ruhaviselet, vagy táplálkozás okozta probléma, amely akadályozza a vénapumpák működését, elősegíti a vér pangását a vénákban. Ekkor kitágulnak a vénák, megdagadnak és fájdalmassá válnak a lábak. A folyamatos állómunkát végzők ismerik ezeket a tüneteket. Azt viszont kevesen tudják, hogy ülőmunka közben elnyomjuk a comb- és térdhajlatban lévő ereket, a lábak nem mozognak, gyakran keresztbe is tesszük őket, amely a combok vénáinak munkáját is nehezíti. Ezért azok, akik munka közben ülnek, bizony hasonló veszélyben vannak, mint az állómunkát végzők.

Az ideális az lenne, ha a lábainkat az asztalra tehetnénk, ahogy régi amerikai filmekben láttuk, ez azonban ritkán oldható meg. Használhatunk viszont keringésélénkítő harisnyákat, zoknikat, amelyek használatával megelőzhető a visszeresség kialakulása, súlyosbodása, és lábaink dagadása is. A jellemzőjük, hogy a szövésük a láb különböző pontjain eltérő nyomást gyakorol a lábra, ezzel támogatja a vénák izompumpáinak működését, sokkal fittebbnek érezzük magunkat a nap végén, ha ilyen típusú harisnyát viselünk, miközben a divatról, és a szépségről sem kell lemondanunk. A Solidea a különböző erősségű harisnyák mellett például narancsbőr-kezelésre is alkalmas, és alakformáló harisnyákat is kifejlesztett a nők örömére.

Az intelligens harisnyák szakértője: a Solidea

www.solidea.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top