Csajok Magazin

A nagy nap – vagyis az esküvő

A házasságkötés minden ember életében az egyik legfontosabb döntés, így a legtöbben úgy gondolják éppen ezért fontos annyira, hogy megadják ennek módját.

Nagyban eltérnek az esküvői szokások attól függően, hogy faluban vagy városban kerül sor a jeles eseményre. A régi hagyományok mintájára már egyre kevesebben mondják ki a boldogító igent, már nincs fontossága a lánykérésnek, az eljegyzésnek, az esküvő előtti lánykikérésre, hiszen sokan választják az egyszerűbb formáját a dolgoknak, éppúgy ahogy a holtomiglan kimondása sem okoz annyi elszántságot, hiszen a válás manapság nagyon trendi és az esküvő helyett az együttélést választják, hiszen a problémák megoldása helyett mennyire egyszerű továbblépni.

 

De most ne a szomorú valóságról beszéljünk, hanem arról, hogy ebben az évben mik a legkedveltebb szokások. A téli esküvők akkor okoznak a legjobb érzést, ha nem a hideg hazánkban köttetnek, hanem egy kedves kis szigeten, szikrázó napsütésben, fehér homokban. Igaz, ez nem éppen a költségkímélő megoldások közé tartozik, de ha szépen utána számolunk, mennyibe is kerülne a család, a barátok meghívása egy hangulatos étteremben, megfelelő „hangulat” biztosításával mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, mint egy luxusutazásnál.

Ha nyáron szeretnénk mindezt megrendezni, a párok gyakran már házastársként lépnek a kertben felállított oltár elé, melyet egy hatalmas „garden party” követ. Ami már egyáltalán nem tartozik a divatos dolgok közé, az az esküvői menet, nem sétálnak libasorba a templomból a házasságkötő terembe. Ehelyett a kastély kert, sziget, hajó, repülő szolgál ideális helyszínként, a lényeg, hogy egyedi, „világraszóló” legyen. Az extremitásoknál maradva, volt már olyan kérés is, hogy Besenyei Péter műrepülő az esemény helyszíne fölött szórjon ki hat zsák rózsaszirmot a násznépre, vagy egy híres énekes biztosítsa a megfelelő hangulatot, de a víz alatt is köttettek már házasságok, mindezeknek maximum a pénztárca szabhat határt. A kérdés még az is, hogy a szeretteink előtt szeretnénk kimondani a boldogító igent, vagy csak kettőnk kapcsolatát szeretnénk megerősíteni. Az egyik legfontosabb kelléket illetően, az esküvői ruhánkat is többféle módon beszerezhetjük: varrathatjuk, kölcsönözhetjük, vagy akár külföldről is megrendelhetjük. Színeit illetően továbbra is hódít a tört fehér, ekrü színű, de újra régi fényében tündököl a hófehér is, és továbbra is a legdivatosabb a vállpánt nélküli fazon.

A vendégseregnek is szolgálunk néhány jó tanáccsal az ajándékozás tekintetében: a házasulandók többsége már egybekelés előtt is együtt él, így jól felszerelt lakásban laknak választottjaikkal. Ezért étkészletük, háztartási kisgépeik, ágyneműgarnitúrájuk és kortárs festményük jó esetben van szép számmal. A hiányzó darabokat kinyomozni reménytelen, ugyanakkor a legutolsó trendekkel, például egy egyedi tervezésű kiegészítővel nem nagyon nyúlhatunk mellé. Az elmúlt évben viszont egyre jobban elterjedt az ajándéklista, beleírják a meghívóba is, kinél lehet érdeklődni, hogy mi az, amit már lestoppolt a násznép és mi van még meg. Igazi mankó praktikus gondolkodású pároknak.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top