Csajok Magazin

A “molett” és a “divatos” ma már összehozható?

Mióta “megnőttem”, a teltebb nők táborát erősítem.

Teljesen természetes a számomra, hogy van rajtam pár plusz kiló, és így is ki tudom vívni a férfiak érdeklődését. És amióta az eszemet tudom, érdeklődtem a divat iránt. 
Eleinte csak egy kicsit zavart, hogy végtelen hosszú lábú, vékony modellek mutatják be az összes magazinban az összes ruhát.
De idővel, ha a divattal kapcsolatos ismereteimet szerettem volna tágítani, és belelapoztam egy magazinba, vagy az interneten megnéztem a divathíreket, sokszor úgy éreztem, egy valamit kifelejtettek ebből a valóságból: ez pedig én vagyok, és a hozzám hasonló S és M méretűnél teltebb vásárlók.
Mindig szerettem volna megvenni azt, ami az aktuális újdongásokból a legnagyobb hatást tette rám, de – a kiegészítőktől eltekintve – erre sokszor úgy éreztem, nincs reális esélyem.
Ha alkalmaztam is a ruhatáramban az aktuális divatot, nagyon át kellett alakítanom, és komoly kompromisszumokat kellett tennem. Arra azért büszke vagyok, hogy jó rálátásom van arra, mi áll jól nekem, és nem veszek fel válogatás nélkül bármit, mint a klasszikus ‘fashion victimek’, a divat áldozatai.
Viszont akármilyen jó ízlésnek is örülhetek –  legyünk csak tisztában a pozitívumainkkal – divattervező nem vagyok. Sokszor elkedvetlenített, hogy a fotókon olyan szép darabokat felvenni nem tudom, mivel sokkal kisebb méretre vannak kitalálva – és néha nagy méretben még csak nem is kaphatóak – , magam kreálni pedig nem tudok ruhákat magamnak.
Tudom egyébként, hogy még az átlagos méretű nőket is fruszrálja a szépségipar, hiszen köztudott, hogy az amúgy gyönyörű fürdőruhamodelleket is a fele méretükre szokták fogyasztani photoshoppal. Sok híresség ma már maga tiltakozik a képei photoshoppal való megváltoztatása ellen.
Egy-két éve azonban teljesen új trendet lehet megfigyelni a divatban. Felfedezték végre az igazi nőket, és azt, hogy nagyon sokfélék vagyunk. A természetesség jegyében megjelentek többek közt az idős nők a reklámokban.
Ám a legnagyobb szenzációt az utóbbi időben a plus size modellek jelentik. A teltkarcsúak évtizedének mondják a mi évtizedünket – micsoda szerencse, igaz?
Már két évvel ezelőtt, 2014-ben a londoni divathéten teljes hétvégét szenteltek a 44-es és annál nagyobb méretű kollekcióknak. Egy magyar modell, Farkas Éva – befutott plus size sztár – is feltűnt a kifutón.
A Cosmopolitan is beállt a sorba, megtörtént, hogy teljes lapszámot megtöltött ennek az irányzatnak boncolgatásával. Magyar plus size blogger tollából is olvashatunk arról, mi a pozitív testkép titka.
Valószínűleg a férfiak is fellélegeznek, hogy valódi “kézzelfogható” nőket látnak. Én pedig nagyon bízom abban, hogy a legfiatalabb generáció azt tanulja meg, nem kell lefogyasztania magát és Barbie-babává válnia, hogy elfogadhatóvá váljon.
A mindennapokban ez a csodálatos változás – hogy a teltkarcsú nőket is felfedezte és befogadta a divat – azt jelenti, hogy jelentős kínálatot találunk ma már a trendi darabokból is. Sok márka ránk specializálódott, és végre megkapjuk a minket illető figyelmet itt is.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top