Csajok Magazin

A magyar lakosság a hajával a legelégedettebb

A Farmec megbízásából nemrégen elvégzett, reprezentatív piackutatás eredményei szerint akinek sűrű a haja, az arra panaszkodik, akinek kevés és könnyen zsírosodik, annak ez okoz napi szintű problémát, akinek pedig pattanásos a bőre, erre keres megoldást folyamatosan.

Érdekes viszont az az eredmény, hogy a lakosság több mint a fele az öregedés jeleit büszkén viseli és nem próbálja azt palástolni!

A pár hete készült kutatásból egyértelműen kiderül, hogy bár az idősebb korosztály nagy része elfogadja magát olyannak, amilyen, valójában bizonyos vonásokat és adottságokat, még ők sem tudnak vagy akarnak elfogadni magukon. Legtöbbjük láb és kéz formájukkal, a testalkattal és a testsúlyukkal állnak még most is hadilábon.

A 18-59 éves hazai lakosság spontán módon tett válaszadása arra, hogy mivel a legelégedettebb, legnagyobb arányban a frizurájukat és hajukat (29%) emeli ki. Mi lehet ennek az oka?

Hiszen egyértelműen látszik a kutatásból az is, hogy a 18-59 éves hazai lakosság háromnegyede (78%) valamelyik gyakori „haj problémával” küszködik. Közel minden második felnőttet a könnyen zsírosodó haja, 43%-ukat pedig a korpásodás zavarja leginkább. A hajhullás a lakosság több mint egyharmadának jelent nehézséget, míg minden harmadik felnőtt arról panaszkodik, hogy a haja túl kevés, töredezett vagy túl lapos. Sőt, a haj kezelhetetlensége a lakosság egynegyedének jelent gondot!

A férfiaknak általában kevesebb problémája van a hajukkal, és bár sokukat zavar a hajhullás, mégis inkább a magasságra és sportos testalkatra helyezik a hangsúlyt. Jó tanácsként megjegyeznénk, hogy érdemes nekik is odafigyelni a hajápolásra, hiszen a nőknél az “első benyomás és vonzalom” skáláján, igen előkelő helyen áll.

A problémás haj ápolására már nagyon sokféle kezelést és terméket kifejlesztettek. Ezekkel a vékonyszálú hajat könnyedén dússá varázsolhatjuk, a töredezett hajvégek néhány alkalmas kezelés során újra egészségesek lesznek és a korpás haj panasza is pillanatok alatt megszűnhet!

A Farmec cég a Gerovital Plant Tratament márkájával igyekezett kialakítani egy olyan értékes összetevőkből álló termékcsaládot, amely a haj leggyakoribb problémáira keresi a megoldást.  

Íme, bemutatunk néhányat: 

A Gerovital Plant Tratament töredezett hajvégekre használható széruma puhítja a hajszálakat, hidratálja a száraz hajvégeket. Hatására a haj újra puhává, fényessé és könnyen kifésülhetővé válik.

Gerovital Plant Tratament Sampon hajhullás esetén a bioaktív komplexumok (biocapigen és procapil) együttes hatása megszünteti a hajhagymák sorvadását és megakadályozza az újabb hajveszteséget. Javítja a sejtek anyagcseréjét, aktiválja a haj növekedését, és erősíti a hajhagymákat.

Gerovital Plant Tratament hajhullás elleni szérumának alapvető hatóanyagai a procapil, amely megakadályozza a hajtüszők sorvadását és aktívan serkenti a hajnövekedést, valamint a biocapigen, ami szabályozza a faggyúszekréciót, ezzel elősegíti a haj egészséges növekedést.

Gerovital Plant Tratament korpásodás elleni – ichtioll-t tartalmazó – samponban az innovatív hatóanyagok kombinációja finoman, ugyanakkor hatékonyan bánik a fejbőrrel, szabályozza a seborrhea szintjét, csillapítja az irritációt és a gyulladásokat, illetve megszünteti a korpát.

A termékek nagy része kapható az Auchan és Tesco üzletekben, valamint megrendelhető a

 www.g-online.hu oldalon.

A kutatást az NRC végezte 2014. áprilisában. Az eredmények a 18-59 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján

Kapcsolódó weboldal: www.farmec.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top