Csajok Magazin

A Magyar Állami Operaháztól a Sing Along Kids közösségig!

Mitilineou Cleo Thesszalonikiben született, Cipruson nőtt fel. 2000-ben szerzett énekművész-tanári és operaénekesi diplomát a Zeneakadémián. 2001-től 2003-ig Operastúdiós volt,  később a Magyar Állami Operaház magánénekese volt 2016-ig.  Zongoratanári diplomáját az angliai Thames Valley Egyetemen szerezte (Londoni Kollégium).

Az élete akkor vett fordulatot, amikor Cleo édesanyává vált, és magától értetődő volt számára, hogy énekel a gyermekeinek. Látván, mennyire jó hatással van a többnyelvű dalok éneklése és gyakorlása a gyermekeire, megalapította a “Sing along Kids Budapest ” programot, amely nem más mint egy angol nyelvű zenebölcsi, különféle zenei foglalkozásokkal megbolondítva. A magyar és külföldi anyukák egyaránt nagy rajongóivá váltak a programnak.

Cleo három nyelven: görögül, angolul és magyarul beszél, és érdeklődéssel figyeli, milyen hatást vált ki az ének, a játék és a mozgás öröme a babákból, a kicsikből és a szüleikből.

Interjú Cleóval:

1. 2016-ban indítottad el a Sing along Kids programot. Hogyan is alakult ki?

A fiam születésénél jött az ihlet, de Lulu kislányom születése után sikerült csak megvalósítanom magát az ötletet. Mindkét gyerekem után visszatértem az Operaházba, de gyorsan rájöttem, nem lehetek egyszerre ”full-time” anya és énekesnő. Nem tudnám egyedül megoldani, mivel a férjem orvos, és nagyon sokat dolgozik, így hétközben csakis magamra tudtam támaszkodni.  Az éneklés a szenvedélyem és a szakmám, ezt nem akartam abbahagyni, de biztos voltam benne, a gyerekeim sokkal fontosabbak nekem. Létrehozni a Sing along Kids programot tűnt az egyetlen jó ötletnek. Lulu járt is velem minden foglalkozásra, amíg ovis nem lett. Nagy öröm számomra, hogy ennyi magyar és külföldi anyuka csatlakozott a programhoz, és hetente időt tölt velem. Az anyukák nagy része hasonló cipőben jár mint én, a férj sokat dolgozik, messze vannak a családjuktól, de közben társaságra vágynak és színvonalas programra a gyerekeknek, ahol ahol kicsik és nagyok is egyaránt jól érezhetik magukat.

2. Kinek ajánlod a foglalkozást?

Olyan külföldi és magyar anyukáknak is ajánlom, akik fontosnak tartják a korai zenei nevelést, és a játékos módon való angoltanulást. Természetesen minden héten csatlakoznak új anyukák is, de vannak olyanok, akik az elejétől  járnak. Nemcsak élvezik a társaságot, hanem látják, mennyire fejlődik a gyermekük. Járnak hozzánk amúgy olyan anyukák is, akik maguk is szeretnék gyakorolni az angol nyelvet, és nálam tényleg egy támogató közösségre találnak.  Itt igaz barátságok születnek. Én pedig hálás vagyok, mert olyan sok jót kapok vissza.

3. Hány éves kortól lehet látogatni?

A Sing along Kids – Baby Concert foglalkozásokat 4 hónapostól 3 éves korig ajánlom, és az új angol-magyar Clap and Jump – Tapsolj es Ugorj foglalkozást, ami szeptemberben indul, 2 éves kortól 4 éves korig ajánlom.

4. Hol tartod a foglalkozásokat?

A foglalkozásokat heti rendszerességgel délelőttönként tartom a Helloanyuban, a Maminti Kuckóban, a Bartók Pagonyban és a Magnet Házban.

5. Hogy lehet bejelentkezni?

Bejelentkezni facebookon lehet a Sing along Kids Budapest oldalon keresztül, vagy e-mailben: cleo@singalongkidsbudapest.hu

6. Ezalatt a 2 év alatt milyen fejlődésen ment keresztül a projekt?

Büszke vagyok rá, hogy duplájára nőtt a résztvevők száma. Egyre gyorsabban telnek be a foglalkozások, sőt már egy várólista is kialakult. Rengeteg új dallal, mondókákkal, hangszerrel,  játékeszközökkel bővült a projekt.

7. Milyen terveid vannak?

Nagy álmom jövő évben egy nyári tábort szervezni, és a projektet Magyarország-szerte bemutatni és fejlődni.

8. Milyen nyelven énekelnek a gyerekek?

A Sing along Kids és a Baby Concert program csak angol nyelvű, de a Clap and Jump / Tapsolj és Ugorj angol-magyar zenés foglalkozás lesz.

9. Hogy néz ki egy foglalkozás?

Az aktuális foglalkozások témái minden alkalommal énekeken, mondókákon keresztül bontakoznak ki. Miközben a kicsik a zene dallamára játszanak, mozognak, pihennek, észrevétlenül szereznek ismereteket az állatokról, a különféle ételekről, a színekről, testrészeikről, a számokról, az időjárásról és még megannyi, a világban fellelhető érdekes dologról. A babák és kisgyermekek az ismert és új dalok, a mozgás és a játék segítségével fejlődnek, tanulnak, kerülnek közelebbi kapcsolatba egymással és szüleikkel. A foglalkozásokon lehetőség van arra, hogy a kicsik általuk még nem ismert eszközökkel találkozzanak, azokat kipróbálhassák. Ritmusbotokkal, csengőkkel, csörgőkkel, dobokkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba, melyek mindegyike az ő személyes fejlődésüket szolgálja. A gyerekek a foglalkozásokon koncertélményben is részesülnek, melynek során Cleo furulyán játszik és énekel a kicsiknek.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top