Csajok Magazin

A legelterjedtebb hibák álláskeresés közben

Online Search

Már nagyon sok cikket olvashattak arról, mit kell tenni ahhoz, hogy jól fizető, megfelelő állást találjunk. Próbáljuk meg a másik oldalról megközelíteni a kérdést, mik azok a legelterjedtebb hibák, amik megakadályoznak minket abban, hogy elnyerjük álmaink állását.

A legelső ilyen talán az, ha álmaink állása nem is létezik. Tehát amikor túl magas vagy irreális követelményeink vannak a pozícióval kapcsolatban, akkor nagyon nehéz, sokszor lehetetlen megtalálni.
A második legelterjedtebb ok, hogy nem tudjuk, hol kell keresni. Erre a célre lettek létrehozva az állásgyűjtő portálok, köztük a Jooble álláskereső motor. Küldetésük, hogy az összes álláshirdetést egy felületen gyűjtsék össze azért, hogy időt és energiát spóroljanak Önnek és ne kelljen állásportálok sokaságán a hasonló és ismétlődő ajánlatok között turkálni.
Következő hiba a küllem. Természetesen nem a természetes szépségről beszélünk, hanem arról, amikor valaki  képes ízlésesen öltözködni. Senki sem mondta azt, hogy okvetlen drága holmikat kell hordanunk (miért is keresnénk akkor munkát?). Egyszerű ruhákat is fel lehet venni, de azok ízlésesek és harmonikusak kell legyenek.
Óriási hátrány lehet a nem megfelelő kommunikációs készség. Gyakorolja el a beszélgetést előre, gondolja végig, hogyan fogja bemutatni képességeit és tudását. Létezik úgynevezett „hagyományos” kérdéslista, tehát alaposan fel tud készülni erre.
Alacsony érdeklődés a keresés eredményei iránt. Ha Önt kizárólag a fizetés érdekli, készüljön fel arra, hogy nem fogják alkalmazni. Fontos, hogy tetszen Önnek a munka, csak akkor tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani majd. Ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy az elkötelezettséget sokszor honorálják prémiumokkal és más pénzügyi juttatásokkal.
Rossz munkavégzés a próbaidő alatt. Ez az a pont, amit talán magyarázni sem kell. A próbaidő arra lett kitalálva, hogy megvizsgálják, hogyan végzi a munkatárs a munkáját. Amennyiben eredményei nem fognak tetszeni a vezetőségnek, akkor gondolkodás nélkül megszakítják Önnel a kapcsolatot.
Ha sikerül kiküszöbölni a fenti hibákat, máris nagy lépést tettünk afelé, hogy elképzeléseinknek és céljainknak megfelelő állást találjunk.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top