Csajok Magazin

A kismama masszázs …

A mai rohanó világunkban, az egészségmegőrzés fontos része lett életünknek! A baba tervezésekor mindenkinek egy vágya van, hogy egészséges erős gyermekünk szülessen. Ezért, már a megfogantatás előtt szoktassuk hozzá testünket a masszázshoz és válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Fontos lehet ez a masszőr számára is, aki már ekkor megismeri izmaink állapotát és megfelelő életmód változtatási tanácsokkal lát el bennünket a várandóság időszaka előtt. A várandósság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukáknak az ellazulásra, a sokukat gyötrő hát- és derékfájdalmak, valamint a stressz megszüntetésére. Mint tudjuk eme állapotban kerülendő minden fajta fájdalomcsillapító gyógyszer, ezért ajánlják a masszázst orvosaink is.

A masszázs: A kismama, egy kényelmes féloldalt fekvő testhelyzetet vesz fel a masszázs során, majd masszázsolajjal a bokájától, a nyakáig, kötött sorrendben átmasszírozza a masszőr. Csak és kizárólag olyan olajjal engedjük magunkat masszírozni, ami akár meg is ehető. Amit ránk kennek, belénk masszíroznak az mind bekerül a testünkbe, a bőrünk és vérereinken keresztül át a babába is. Tilos a rozmaring és a kakukkfüves illóolaj, vagy egyéb ezeket az illóolajokat tartalmazó készítmények használata, mert nem kívánatos hatással lehet a babánk állapotára. A talpmasszázst a terhesség egész ideje alatt kerüljük, mert a talp reflexzónáira nyomást gyakorolva, belső szerveinket is stimuláljuk, aminek nem kívánatos következményei lehetnek. Sokan kérdezik, hányszor jöhetnek masszázsra. A szervezetünk mindig megmutatja a helyes utat, tehát ha hiányzik neki a gyógyító érintés, akkor úgy is fog jelezni.

A szülésnél A masszázs megkönnyíti a szülést is, mivel az izmok ellazulását segíti, csökkenti a kóros izomtónust, izomfeszülést. A masszázs alatt a légzés mélyebb és oldottabb lesz, vérnyomásunk stabilizálódik, ez is javítja a koncentrációs és relaxációs képességet, melynek nagy hasznát vesszük a szülőágyon.

A szülés után A szülés után, szoptatás közben a hátizmok terhelése fokozott, így a szülést követő második hónaptól ismételten ajánlott a masszázs. Minden, amit eszünk és iszunk még ebben az állapotban is bekerül a baba szervezetébe, ezért ugyanazok az előírások vonatkoznak a ránk kent szerekre, mint fent leírtam! Itt kell megemlítenem a szülés utáni depressziós állapotot, melyet nagy mértékben elkerülhetjük, ha heti egy aromaterápiás masszázst választunk. Az új kis jövevényt is elvihetjük magunkkal a masszőrhöz, hiszen neki sem árthat meg egy kis babamasszázs.

Fontos tudnivalók A masszőrrel mindig közöljék hogy, állapotosok.
Azok a kismamáknak, akik nem jártak terhességük előtt masszőrhöz, azt ajánlom csak a 3. hónap beköszönte után vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. Mindig kérdezze meg, milyen olajat használ a masszőr. Közölje bármilyen változás állt be szervezetébe / pl:magas vércukorszínt, ödémás láb stb./.

Az apa szerepe Meglátásom szerint a babák már az anyaméhben is élnek, léteznek, ezért oda kell figyelni mindkét szülőnek a gyermek fejlődésére. Ezért szoktam tanácsolni, egy-egy masszázsra kísérje el az apuka is kedvesét, mert ott a masszőr megmutathatja, milyen simító mozdulatokkal tudunk kedveskedni a leendő utódunknak, már a világrajövetele előtt is.

Zayzon Nándor

Kelet Varázsa Masszázs Centrum

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top