Csajok Magazin

A Kicsi Gesztenye Klub 2020-ban először lép színpadra Budapesten!

Dobrády Ákos mesesorozata a MINIMAX legnézettebb programjai közt szerepel s már több európai országban is hódít! Budapesten minden bizonnyal az eddigiekhez hasonlóan teltházas előadásokon lép élőben a színpadra a Klub.

Dobrády Ákos -a TNT énekese- néhány évvel ezelőtt létrehozta a Kicsi Gesztenye Klubot, amit immáron 9 európai országban nézhetnek a Gyerekek.

Immáron harmadik éve tűztétek műsorra a a mesesorozatot, aminek a producere, valamint a dalszerzője vagy. Hogyan indult a Klub?

– Kicsivel több, 4 éve kezdtünk el dolgozni a karaktereken, akik a négy őselemet szimbolizálják: Kicsi Gesztenye a Föld, Lufipofi a Levegő, Napsugár a Tűz, Olly, a rák pedig a Víz megtestesítője. No és persze ott van Liza, aki a dalokat énekli és barátait segíti a mesében. A sorozat szellemes történeteken keresztül mutatja be a világot, és adja át azokat az ismereteket, amikre egy két- és hét év közötti Gyermeknek szüksége lehet.

Hogyan jött az ötlet, hogy gyerekprodukciót készíts?

– Csaknem tizenöt évvel ezelőtt ötlött fel bennem a gondolat, amikor megírtam a Kicsi gesztenye című dalt. A kiadóm ragaszkodott ahhoz, hogy ne gyereklemezen, hanem TNT-albumon jelenjen meg. Így a gyerekdal elmaradt, azt viszont már akkor eldöntöttem, hogy idővel megalkotom a saját mesémet. Egy olyan ismeretterjesztő sorozatot, amiben van értelem, amely értéket közvetít a lurkóknak és a szórakoztatás mellett a fejlődésüket is szolgálja. Mivel a szóban forgó dal időközben hatalmas sláger lett és az egészen pici Gyerekek is megszerették, úgy gondoltam keltsük életre AZT a Kicsi Gesztenyét, amely az Ő fejükben él. Így született meg a névadó karakterünk és a mesesorozat.

Ami mostanra már nemcsak a te meséd, hanem több millió gyermeké is…

– Így van, és ez csodálatos érzés! A Youtube csatornánkon 126 millió feletti megtekintésnél és több, mint 132 ezer feliratkozónál járunk, ami egészen elképesztő. A Kicsi Gesztenye Klub népszerűsége pedig egyre csak nő, hiszen további kilenc európai országban is sugározzák a sorozatot, úgyhogy büszkén mondhatom: nemzetközi produkcióvá érett a műsor.

Ahogy a megtekintések száma is mutatja, elképesztő népszerűségnek örvend a sorozat; ráadásul nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is igen kedvelt.

– Éppen ez volt a cél, hogy a gyerekek mellett a szülők figyelmét is lekösse, a felnőtteket is szórakoztassa a sorozat. Ma már ott tartunk, hogy egy-egy előadáson gyakorlatilag egy–két szülő hangosabban és lelkesebben énekel mint a Gyermekük.(nevet) 

Ki írja a dalokat és a szövegeket?

A dalokat én írom, a dalok szövegeinek nagyrészét  pedig Várszegi Ákos szövegíró barátom. Aztán van, hogy verseket zenésítek meg, pl. a József Attila-díjas Szabó T. Anna verseit. Ilyen a Fogmosó és a Kézmosó dal, ami Liza előadásában szinte megunhatatlan.

Mennyiben más gyerekdalokat szerezni, műsort készíteni, mint amit eddig csináltál?

– Teljesen! Sokkal összetettebb feladat. Eddig a zongora mellett megírtam egy dalt, stúdióban meghangszereltük, felvettem, majd koncerten előadtam. Volt egy stáb, aki a turnékon dolgozott, a menedzsment pedig intézte a körülöttünk lévő ügyeket. Most sokkal szerteágazóbb a feladatom: meg kellett tanulnom vállalkozni, 20 fős stábot irányítani, összefogni, motiválni, együtt gondolkodni, ötletelni, krízishelyzeteket megoldani. De a lényeg, hogy egyszerűen imádjuk a Klubot. Mindannyian.

A Kicsi Gesztenye Klub „Olly és a Fogorvos“ című egy órás kalandozása fergeteges hangulatot ígérő hétvégén kerül bemutatásra több előadás keretében, az UP Újpesti Rendezvénytérben március 21-én és 22-én.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top