Csajok Magazin

A kézmosás – fertőtlenítés fontossága

Miért is fontos a rendszeres, megfelelő kézmosás és fertőtlenítés?

A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásáról, pedig nemcsak esztétikus egy ápolt kéz, hanem a fertőzések terjedését is megakadályozhatjuk, ha megfelelően mosunk kezet.  Az alapos kézmosással csökkenthetjük a nátha, az influenza, és a hasmenéses fertőzéseket. Nap mint nap ezer dolgot érintünk meg a kezünkkel ami kórokozókkal teli. Az ajtókilincset, a számítógép billentyűzetét, a telefont, a WC-ülőkét. A kezünkkel fogjuk meg a pénzt, utána pedig az arcunkhoz nyúlunk, vagy tesszük a kezünket a szánk elé, amikor köhögünk. Keveseknek jut eszébe, hogy ilyenkor milyen sok kórokozó kerül a kezünkre és adjuk tovább akár egy kézfogással.
Rendszeres kézmosással számos betegség megelőzhető lenne. Gyakori hiba az embereknél, hogy a kézmosást gyorsan végzik el, így nem alapos. Nagyon sokan csak 5 másodpercig szappanozzák a kezüket és utána gyorsan leöblítik, nem is beszélve arról, hogy a kéztörlés is elmarad. A kézmosás optimális időtartalma 30 másodperc, de azért a kézmosást se kell túlzásba vinni. Egyik véglet se jó, ha nem mosunk rendesen kezet, vagy ha túl sokat mosunk.
Ha túl sokat mossuk kezünket, kiszáradhat, kirepedezhet így utat nyújtva a baktériumoknak.
Fontos, hogy ápoljuk is és védjük kezünket. Ha nincs úgy ideje, vagy nem tudja lehetővé tenni, hogy kezet mosson, mondjuk egy buszozás után, használjon Aquaint fertőtlenítő folyadékot. Nagyon praktikus mivel kis kiszerelésben kapható, hogy elférjen akár egy női vagy férfi táskában. 100% természetes fertőtlenítő folyadék, bőrgyógyászatilag és klinikailag tesztelt. Érzékeny bőrre is ideális, használhatjuk kisgyermekeknél is, mivel nem szükséges lemosni és biztonságosan lenyelhető. Használhatjuk kézre, bőrre, szájba, cumira …stb. Pár másodperc alatt elpusztítja a baktériumok 99,9%-át. A víz biztosítja a magas hatékonyságú tisztítást, a másik összetevője a természetes sav, melyet az emberi szervezet is termel a kórokozókkal szembeni küzdelemben.

Egyszerű „szabályai” vannak a kézmosásnak, ezek betartásával vagy oda figyelésével megelőzhetjük a baktériumok terjedését. Érdemes az otthonunkban is kellő figyelmet szentelni az alapvető kéz higiéniára, és megtanítani gyermekünket is hogyan mosson kezet.
Ha beteg, náthás, influenzás vagy más betegségben szenved, figyeljen oda, hogy alaposan tisztítsa meg kezét a baktériumoktól. Köhögéskor, tüsszentéskor keze helyett inkább zsebkendőt tegyen szája elé. Tehát érdemes oda figyelni a napi higiénia része ként a kéz higiéniára, hiszen ha kellő figyelmet fordítunk, hogy mindig alaposan mossunk kezet és mindig tiszta törölközőbe törölközzünk, megelőzhetjük és megakadályozhatjuk a kellemetlen betegségeket, fertőzéseket.

http://www.babiez.hu/babiez/eshop/0/3/5/348-AQUAINT-fertotlenito-folyadek

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top