Csajok Magazin

A jóképű Rafael Nadal több sportágban is jeleskedik

Nadal nem elégedett meg egyetlen sporttal. Nemrég csatlakozott a PokerStars csapatához

A spanyol teniszező, RafalNadal 1986. június 3-án látta meg a világot Manacorban.  Mára a világ egyik legkeresettebb és legsikeresebb teniszjátékosává vált.  Eredetileg jobbkezesnek született, tenisz közben azonban a bal kezével játszik. Már fiatal korában felfigyeltek tehetségére, amikor 12 évesen több korosztályos tornát is megnyert. 
2002-ben, 16 évesen már több komolyabb versenyt is megnyert, minden idők legfiatalabb játékosaként. 2003-ban már a világranglista 50. helyéről osztogatta a labdákat. 2005-ben pedig végleg beírta magát a hírességek közé, amikor 19 évesen négyszer is legyőzte a nagy teniszcsillagot, Roger Federert. Ezzel egy szempillantás alatt a világranglista 3. helyén találta magát.
2005 és 2008 között négyszer nyerte meg a Roland Garrost, 2008-ban pedig Wimbledonban is legyőzte Federert.  Még ebben az évben nyert a pekingi olimpián is, ami azért is volt nagy teljesítmény, mert előtte hosszú ideig térdsérüléssel küzdött.
2009-ben vett részt életében először az ATP World Tour tornáján, ahol minden idők leghosszabb tusáját vívta FernandoVerdasco-val: összesen 5 óra 14 percig viaskodtak, és a spanyol szépfiú vihette haza a trófeát.
Sokak szerint ő a „spanyol salakkirály”.  Több, komolyabb sérülést is szerzett az évek alatt,jelenleg például hátsérülés miatt szenved, és a rajongók egyre jobban aggódnak, hogy példaképük mikor áll újra a pályára.
Apró érdekességek
Sokan nem tudják, de Nadal elméletileg egyszer megbukott testnevelésből.
Kedvenc gyerekkori mesehőse Mickey Mouse.
Saját alapítványa van, amelyben a fiatal mozgássérülteket támogatja.
A Forma 1-ben FernandoAlonso-nak szurkol.
Nagyon fél a kígyóktól és a kutyáktól.
Elneveztek róla egy aszteroidát (a 128036-os számút).
A minden sem elég
Nadal nem elégedett meg egyetlen sporttal. Nemrég csatlakozott a PokerStars csapatához, hogy a pókerasztalnál is megvillanthassa tudását a póker szabályok terén.  „Azt hiszem, nem mondok újdonságot azzal, hogy szeretek versengeni. Minden esetben szeretem kihozni magamból a legjobbat, legyen szó bármiről: teniszről, golfról, vagy akár videojátékról…” – fejtette ki egy korábbi nyilatkozatában. A siker hamar megérkezett.
Már a legelső alkalommal, 2013 januárjában 137 dollárt nyert egy villámtornán. Még ugyanebben az évben, decemberben 100 000 Eurót nyert az EPT-tornán, amelyet a saját alapítványának ajánlott fel.
Az asztalnál egyébként ott ült a kétszeres világbajnok futballista, Ronaldo is, aki szintén újoncként vett részt ezen az eseményen.  A sikeres játék utáni kongresszuson Rafa így nyilatkozott: „Jó móka volt. Nagy élmény volt a barátaimmal játszani egy jó ügy érdekében…”
Jött, látott – és (minket meg)győzött
Nadal tehát nemcsak a sport terén érdemelte ki a csillagos ötöst, emberileg is jó pontokat gyűjtött magának. És pontosan ez a kettősség az, amit a rajongók nagyra becsülnek kedvencükben.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top