Csajok Magazin

A homeopátiáról

Szóval, csajok, beszéljünk az egészségről. Egészségtudatosság szempontjából egy nő élete két szakaszra bontható. A gyerek előtti és gyerek utáni időszakra. Amikor kisbabát várunk, elkezdjük olvasgatni a kockázatokat és a mellékhatásokat, mert magunk miatt nem aggódunk, de a kicsiért annál jobban. Szembesülünk azzal is, hogy a jól bevált, megszokott szereinknél ott áll a megjegyzés: terhesség alatt nem ajánlott.

Ilyenkor vagy szipogunk tovább, vagy a nagymama háziszereihez nyúlunk. Az igazi választ a problémára Samuel Hahnemann német orvos adta meg közel háromszáz évvel ezelőtt a homeopátia elveinek meghatározásával. Az alapvető különbség a a homeopátia és a „hagyományos” orvoslás között a diagnózisnál kezdődik. A homeopátia az egész embert kezeli, nem betegségekhez rendel szereket. Figyelembe veszi a beteg testi és lelki alkatát, a betegség egyéni tüneteit, a betegség kialakulásának körülményeit. A kiválasztott gyógyszer az immunrendszer ösztönzésével indítja be a gyógyulás folyamatát, amely meglepően gyors lehet. A homeopátiás szerek ásványi, növényi és állati eredetűek, és mivel az anyag egészen kicsiny mennyiségét tartalmazzák, megfelelő alkalmazásuk veszélytelen és mellékhatások nélküli. Hasonló a hasonlót gyógyítja – így szól a homeopata orvoslás alapelve. Mit jelent ez a gyakorlatban? Lássuk egy példán keresztül. Egy őszi nátha gyakran jár maró, vizes orrfolyással, könnyező szemmel. Gondolkozzunk el azon, mikor tapasztalhatunk hasonló tüneteket. Minden főzni tudó olvasó azonnal tudja a választ: hagymavágásnál. Az ilyen tünetekkel járó náthára a homeopátia a hagyma rendkívül híg oldatából készült szert rendel, amely épp megfelelően hat az immunrendszerre, és megindítja a gyógyulás természetes folyamatát. Ez az ALLIUM CEPA. allergiára is kíváló, ha a tünetek megegyeznek.

Mindenki megtanulhatja alkalmazni a homeopátiát, és erre a legmegfelelőbb időszak a terhesség és a baba kisbabakora. Mit kell tenni? Léteznek szakkönyvek amelyek leírják az egyes betegségeknél leggyakrabban alkalmazott szereket, és a tüneteket, melyek alapján kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt. Számos weboldal kínál információt a homeopátiás gyógyításról. (http://www.homeopatia.info.hu/) Mert a kulcsszó a megfigyelés. Családépítő hatása sem elhanyagolható. Egy torokgyulladásnál lényeges, hogy milyen a hangulatunk, milyen ételekre vágyunk, mi javít és mi ront az állapoton. Mennyivel közelebb kerülünk ahhoz az emberhez, akit homeopata szemmel figyelünk! Vegyünk egy darab papírt, írjuk le a tüneteket. Piros az arca, nyűgös. Málnaszerű a nyelve. Fényérzékeny a szeme. Izzad. Gyorsan felmegy a láza. Minden olyan hirtelen kezdődik. Ezt a sor tünetet hasonlítsul össze a torokgyulladás szereinél található leírásokkal, és el is jutottunk a BELLADONNÁIG. A szedés gyakorisága és az ajánlott erősség szerepel a könyvekben. (Pl. Homeopátia napjainkban) Kezdetben érdemes az egyes betegségekre orvosok által összeállított, úgynevezett komplex szereket alkalmazni. Mi is egy komplex szer? Például a torokgyulladásra legjobban bevált 10-15 homeopátiás szert egy tablettába sűrítik, így nem kell sokat gondolkodni a megfelelő tünetekhez rendelhető egyéni szeren. Van ilyen köhögésre, torokpanaszokra, stresszre, utazási hányingerre ( ez mellékesen másnaposságra is kíváló), náthára is.

<$290+www.boiron.hu$>A homeopátiás szerek felhasználása rendkívül sokrétű. Kisbabáknál gyakori panasz a hasi kólika. A baba csak akkor vigasztalódik meg, ha járkálunk vele, ilyen eset az, amikor egy-két kört kell autózni a ház körül, hogy elaludjon, de ahogy le akarjuk fektetni, a sírás újra kezdődik, vigasztalhatatlanul. A homeopátia ilyenkor CHAMOMILLAT rendel.  Ez a kamilla növényből készül. Jól jön majd fogzásnál is, de nagyon erős menstruációs görcsökre is, sőt a nagyobb gyerek fülfájására is használható. A már említett BELLADONNA amellett, hogy a legjobb torokszerek egyike, szintén hatásos görcsoldó, és bizonyos típusú fejfájás csillapítására is alkalmas. A vírusos megbetegedésekkel általában nem tudunk mit kezdeni. Az óvodás hasmenések hányások egy napra rövidíthetők homeopátiás szerekkel, leggyakrabban az IPECACUANA és az ARSENICUM ALBUM jön szóba, de ezt részletesen tárgyalják a homeopátiás gyermekkönyvek. Influenzára és immunerősítésre, alvászavarokra, menstruációs és klimaxos panaszokra is találunk szereket. Érdemes próbálkozni! Itt az allegria szezon. A homeopátia egyik nagy lehetősége! Minden megnyert csata, egy nagy lépés a saját és családunk egészsége felé!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top