Csajok Magazin

A hollywoodi mosolyok titka! Mosolytervezés felsőfokon!

Mindig is irigyelted a hollywoodi sztárok megawattos mosolyát? A tökéletes fehér fogsor többé nem akadály, az elmúlt évek során ugyanis kicsiny hazánkban egyre nagyobb divattá nőtte ki magát az úgy nevezett mosolytervezés módszere. Az Amerikában már nagy népszerűségnek örvendő Smile Design segítségével megtalálhatod személyiségedhez és karakteredhez legjobban illő mosolytípust!

De mit is jelent pontosan a Mosolytervezés?

A tudomány fejlődése mára teljesen felülírta a fogászatról alkotott elképzelésinket, a gyógyítás és egészségmegőrzés mellett utat tört magának az esztétikai fogászat. Az új módszer Amerikából, illetve Olaszországból indult hódító körútjára, az eljárás során megtervezik a páciens személyiségéhez illő mosolyt, fogszínt és fogakat. „Ez gyakorlatilag egy lehetőség arra, hogy megnézzük, az általunk megálmodott mosollyal, hogy néznénk ki. Lehet, hogy Angelina Jolie fogsora tetszik a legjobban, ám mikor ezt a mosolytípust behelyezzük a szánkba, kiderülhet, hogy mégsem ez illik legjobban a karakterünkhöz”- árulta el Dr. Békés Annamária, az IdealMed vezető fogorvosa, majd azt is hozzátette, ha megtalálják azt a mosolyt, amivel a páciens a legjobban néz ki, és a legjobban érzi magát, abban az esetben az élet minden területén sokkal sikeresebbé válhat.

Szexi vagy sportos? Te milyen mosolyt szeretnél?

Manapság úgy tűnik, már fogsort is egyedi megrendelésre választhatunk. A különböző mosolytípusok között mindenki megtalálhatja a magának illőt: lehet szexi vagy sportos, attraktív, egyedi vagy éppen bolondos, mindegyik genetikailag determinált jegyekkel rendelkezik. A tervezés során figyelembe veszik a kort, a nemet, a fogak elhelyezkedését, az ajakíveltséget, a teljes arckaraktert.

A mosolytervezés menete

Az első lépés mindig egy teljes körű általános fogászati vizsgálat panoráma röntgennel, melyet fogdiagnosztikai és mosolydiagnosztikai konzultáció követ, portré fotót, mosolyfotót és fogcsoport fotókat készítenek. Az eljárás következő lépése a mosolydesign bemutató, és persze egy több verziós-írásos terv megszerkesztése. Végül előtte/utána mosolyfotókkal szemléltetik a páciens saját fogsorát. A számítógépen kielemezik a látottakat, a páciens kiválaszthatja a neki tetsző mosolytípust, melyet a fogak aprólékos megtervezésével folytatnak. „A páciens választhat különböző típusú fogakból, legyen szó akár trapéz, hordó vagy akár négyszögletes alakú változatról. Emellett a foghossz is alakítható, normál, rövid, illetve hosszú verzióban. A mosolytervezés során beállítjuk a szemfogak típusát, az éli részeket, egyedi kis metszőfogakat is, a fog struktúráját, a fogszínt és az íveltséget. A kivitelezésben az esztétikai fogászat teljes tárháza rendelkezésünkre áll: néha elegendő a fogak kontúrozása vagy héjjal történő ellátása, máskor szükséges a fogak koronákkal történő borítása vagy fogszabályzó kezelés.”- árulta el Dr. Békés Annamária, az IdealMed fogorvosa, majd hozzátette, mindez azért fontos, mert a folyamat alatt olyan dolgokra is fény derülhet, mely a mosolytervezés nélkül háttérbe szorulna, és megnehezítené a kezeléseket, így a végeredménnyel a páciens sem lenne olyan elégedett. „A régen gyakorinak számító hibák, a természetellenes mosoly, ma már azelőtt kivédhetők, hogy az első kezelés megkezdődne, így ugyanis egyértelműen látszik a kezelés lehetséges kimenetele. A végeredmény szempontjából pedig ez ugyanolyan fontos, mint a magas színvonalú szakértői kezelések sorozata.”

www.idealmed.hu

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top