Csajok Magazin

A hajhullás mint betegség

A hajhullás, mint betegség több formátumban is előjöhet, különböző típusai léteznek, amelyeket kiváltó okuktól, intenzitásuktól, méretük és formájuktól függően sorolunk kategóriába.

A legáltalánosabb hajhullás napi kb. 150 hajszál elvesztésével jelentkezik, fizikai vagy testi tünetek nélkül, és nem vezet a teljes hajkorona ritkulásához. Okai sokfélék lehetnek, pl. kisebb családi problémák, munkahelyi stresszhelyzetek, elhanyagolt étkezés, legyengült immunrendszer, 1-2 hétig tartó lázas állapot, gyógyszerek mellékhatása, hirtelen diéta, aktív állapotú gyomor vagy bélfekély, átmeneti nőgyógyászati problémák, rossz fog stb. Az ilyen okokból eredő hajhullás nem tömeges hajvesztést jelent, és nem alakulnak ki ritkult vagy nett (kopasz) foltok, bár néhány az előbb felsorolt okok közül előidézhet foltos hajvesztést (alopecia), ha krónikussá vagy súlyossá válik. Pl. az egyénre erősen ható munkahelyi stressz, a fejbőrön megjelenő 10-20 forintos méretű nett (kopasz) foltok megjelenését okozhatja. Az ilyen foltok kialakulása nagyon gyors, 1-2 hét alatt akár csomókban hullik a haj, de az elmúlt 14 évi tapasztalataim azt igazolják, hogy ez a típus az egyik leggyorsabban gyógyítható, ha a nett foltokra naponta 1-1 csepp Rising caduta olajesszenciát masszírozunk a szokásos heti kétszeri kezelés mellett. Az ilyen intenzív eseteknél fontos, hogy naponta plusz hatóanyag kerüljön a szükséges területekre, különben a visszanövés lassú, esetleg hiányos lesz.

<$500+www.orising.hu$>Az androgén típusú (férfias) foltok esetében ez a terápia természetesen nem ennyire látványos, mivel a kiváltó ok nem hirtelen fellépésű, hanem egy genetikai eredetű, lassú, folyamatos hajszemölcs és tüszősorvadás eredménye. Az ilyen folyamat vissza nem fordítható, és a kezelések hatására csak lassú javulás várható, amelyek eredményessége nagyban függ az adott fejbőr reakciójától. Bizonyos esetekben a ritkulás megáll, sőt 20-30%-kal nő a hajmennyiség, bár ez az állapot csak 5-10 évig tartható fent, azután a genetikai parancs felülkerekedik bármilyen ellensúlyozó kezelésen, és a sorvadás lassan folytatódik. A legkomolyabb haj- és fejbőrbetegségek azonban fertőzések, mechanikai vagy kémiai okok miatt jönnek létreEzek közül sok egyáltalán nem gyógyítható vagy visszafordítható. A hajhullások és alopeciák sokfélesége miatt, mindig forduljunk trichológushoz (hajgyógyász), mert különbözőségük miatt a kezelésük is különböző lehet, de ezt csak a szakember képes felismerni. Inkább kérjünk tanácsot, minthogy végigpróbáljunk sok olyan terméket, aminek hatása és eredete kétséges lehet, vagy esetleg többet árthat, mint használ. A tradicionális Rising a legrégebbi (14 éve), és azóta is a legmegbízhatóbb hajgyógyászati termék a magyar piacon.

Hosszú Orsolya Trichológus szakoktató

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top