Csajok Magazin

8+1 tipp, hogy milyen ajándékot adj egy környezettudatos embernek

Az ajándékozottad számára fontos a környezetvédelem, és szeretnél neki örömet okozni? Ez a karácsonyi dömpingben sem lehetetlen feladat, összegyűjtöttem hozzá egy csokorra való ötletet, válogass kedvedre!

8, Segíts a környezettudatos mindennapokban!
A hasznos és használható ajándék mindig jól jön, de milyen környezetbarát terméket adhatsz a zokni és az alsónadrág helyett? Például vászonszatyrot és csatos üveget a bevásárláshoz, fából készült tollat és fogkeféthagyományos borotvátvagy épp komposztálható mosogató eszközöket, stb. A hulladékmentes karácsonyi ajándékötletekért kattints ide.

Üvegkulacs a műanyag palackok helyett

7, Utalvány
Ajándékozhatsz különböző szolgáltatásokra szóló utalványt is attól függően, hogy mivel szeret foglalkozni, vagy mondjuk kikapcsolni szabadidejében. Könyvutalvány, színházbérlet, egy jó masszázs?
Ha szeretnél neki hulladékmentes ajándékokat adni, de biztosra mennél, hogy valóban azt kapja majd amire szüksége van, akkor szerezd be neki az egyik ajándékutalványunkat, így ő tudja majd eldönteni, mit is szeretne igazából a Hulladékmentes.hu kínálatából.

6, Készüljön újrahasznosított anyagból!
Ma már számos újrahasznosító workshopon vehetsz részt, de készen is vásárolhatsz hulladékból készített kézműves ajándékokat, vagy például újrahasznosított üvegből készült limonádés üvegeket.

limonades-uveg-125-liter

5, Legyen tartós, javítható!
Nem szeretjük azokat az ajándékokat, amik néhány használat után már csak a kukában köthetnek ki, vagy nem lehet megjavítani őket, mert ez nettó pazarlás a köbön. A pénzzel és a természeti erőforrásokkal is. Törekedj tehát tartós, javítható eszközök ajándékozására, amik ideális esetben műanyagmentesek, de legalábbis abban szegények.

4, Hazai kézművestől, vagy termelőtől származzon!
Felejtsd el a kínai tömeggyártott cuccot, és szerezd be inkább sokkal közelebbről az ajándékot. Ezzel magyar családokat támogatsz és a termék ökológiai lábnyoma is jelentősen kisebb lesz. Ehhez látogass el egy kézműves vásárra vagy boltba, de nálunk is megtalálhatsz hazai kézműves termékeket, például fatollatvászontáskáttextil zsebkendőt és szalvétát, vagy épp mosható intimbetéteket.

kezmuves

3, Használtan is jó lesz!
Ki mondta, hogy az ajándék csak és kizárólag újonnan készült termék lehet? Hidd el, környezettudatos ismerősöd értékelni fogja, hiszen ő tudja, hogy már így is kétszer annyit fogyasztunk, mint amennyit a Föld képes biztosítani számunkra. A használt persze nem tévesztendő össze a gagyi porfogókkal!
Nézz be az antikváriumokba, vagy az adományboltok egyikébe, igazi kincsekre is lelhetsz – potom árért -, de otthon is érdemes körbenézned, hátha van valamid, aminek te nem veszed hasznát, ő viszont örülhet neki.

2, Készítsd Te magad!
Nagyon kedves ajándék, ha egy saját magad által készített meglepetéssel készülsz, csak arra figyelj, hogy ne termelj túl sok szemetet a tevékenységgel  Ötletet találhatsz ezen a saját készítésű ajándék pinterest táblán, részt vehetsz egy kreatív workshopon, ahol segítenek elkészíteni neked az ajándékot, de egy sima vászonszatyrot is kedvedre kifesthetsz textil festéket használva. Lesz olyan, aki idén házi készítésű mosógéllel lepi meg az édesanyját, de krémparfümöt is könnyen és gyorsan készíthetsz házilag.

1, Közös élmény!
A közös programok és élmények sokszor a legértékesebbek. Ezt nem lehet gyorsan elintézni a boltban és nem kell rá vagyonokat költeni, mégis a két legdrágább kincseddel ajándékozod meg a másikat: az időddel, és a figyelmeddel.
Mik lehetnek ezek?Például közös kirándulás, dédnagyi titkos receptjének elkészítése, termálfürdőzés, teázás.

seta-az-erdoben

+1, Felejtsd el a csomagolópapírt!
Ha mindenképp csomagolni szeretnél, használj inkább egy kendőt vagy sálat, rejtsd el szépen feldíszített cipősdobozba, csomagold régi térképbe.

Te milyen környezettudatos, hulladékmentes ajándéknak örülnél a legjobban? Írd meg hozzászólásban!

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top