Csajok Magazin

8 Üveg = 1 farmer

Az eredeti farmer márka bemutatja innovatív környezettudatos tervezői kezdeményezésének következő fejezetét, a műanyag üvegek újrafelhasználásával gyártott farmereit.

Levi’s® bemutatja új, műanyag üvegek és tálcák újrafelhasználásával gyártott farmer kollekcióját. Levi’s® Waste<LessTM termékei a 2013-as tavaszi kollekció részeként válnak majd elérhetőek. Minden egyes Waste<LessTM termék legalább 20% újrafelhasznált alapanyagból fog készülni. A kezdetektől céltudatosan és különleges odafigyeléssel tervezték ezt a kollekciót. Azzal, hogy értéket társítanak a hulladékhoz, bíznak benne, hogy meg tudják változtatni az emberek szelektív hulladékgyűjtésről alkotott véleményét. Az újrahasznosított üvegekből gyártott termékek, nem mennek a minőség rovására, sőt ugyanolyan kiváló minőségűek és divatosak, mint a többi Levi’s® termék.

 
   

Levi’s® 2013-as tavaszi Waste<Less kollekciójához több mint 3.5 millió újrahasznosított üveget használnak.. A 2013-as tavaszi férfi ruházat világszerte elérhető darabjai lesznek a Levi’s® 511TM Skinny farmer, az új, modern stílusú Levi’s® 504 Straight Fit farmer, és az ikonikus Levi’s® Trucker dzseki. A női Waste<less kollekció kiemelkedő darabja lesz a Levi’s® Boyfriend Skinny farmer, mely az Amerikai Egyesült Államokban és Európában lesz kapható.

Gyártási folyamat
A Levi’s® partnerei a PET palackokat vagy polietilén-tereftalát anyagokat (a barna sörös üvegeket, a zöld szódás üvegeket, a tiszta vizes üvegeket és a fekete ételes tálcákat) az amerikai önkormányzati szelektív hulladékgyűjtő programok segítségével gyűjtötték össze. Az üvegeket és a tálcákat szín alapján válogatva, pelyhekké törik össze és poliészter rostokká alakítják őket. Ezután a poliészter rostokat összekeverik a pamut rostokkal, amit végül hagyományos pamut fonallá szőnek, melyből a Cone Denim vezető textil gyár farmer anyagot készít a Levi’s® Waste<Less farmereihez és Trucker dzsekijeihez. Az üvegek használatával egyedülálló végtermék jön létre.

 
   

„Mi nem csupán csökkenteni akarjuk a Földünket érő szennyező hatásokat, hanem, jobbá szeretnénk tenni környezetünket, továbbá elkötelezettségünk, hogy olyan termékeket készítsünk, melyek jók az embereknek és jók a Földnek”-James Curleigh Levi’s brand globális elnök.

Levi’s® Waste<LessTM kollekciója csupán csak a legújabb fejezete cégünk környezetvédelem iránti elkötelezettségének. Levi Strauss & Co. 2009-ben mutatta be első kezdeményezését “A Care Tag for our Planet” –et, hogy megmutassa fogyasztóinak, hogyan tisztíthatják farmereiket környezetkímélőbb módon. Ezt követően a Water<LessTM gyártás befejező technológiával pedig akár 96%-al csökkent a víz felhasználás egyes farmerek gyártása során, így ebben az évben Levi’s® Water<LessTM kollekciójával 360 millió liter vizet spóroltak meg. Cégünk továbbá tagja a Better Cotton Initiative  szervezetnek, melynek elkötelezettsége, hogy csökkentse a víz és a rovarirtó szerek használatát a pamut termesztés során, valamint gazdaságilag támogatni pamuttermesztő farmerek százait. A mai napig, több mint 5 millió Levi’s® farmer készült Better Cotton felhasználásával.

 

Levi’s® Waste<LessTM termékei

2013. januárjától lesznek elérhetőek világszerte

a Levi’s® üzletekben és a

www.eu.levi.com

weboldalon.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top