Csajok Magazin

5 baklövés, amit elkövethetsz a szépséged ellen

Számtalanszor hallottad már, hogy az igazi szépség belülről fakad,

Mégis a szépségipar termékeinek legnagyobb része valami külsőleg alkalmazandó szer, aminek célja egy-egy problémás terület elfedése vagy kezelése. Kicsit hasonlít ez az egészségügyhöz, ahol a nevében még az egészség szó szerepel, de valójában a betegségek kezelése teszi ki egy mai orvos idejének nagy részét és egy patika választékának zömét. Pedig pár ésszerű étrendi megfontolással sok felesleges kozmetikázástól megóvhatod magad és a természetes szépséged mutathatod annak illúziója helyett. 
Mik a leggyakoribb hibák, amitől szenvednek a sejtjeid és ez látszik kívülről is?
1. Dehidratáltság
Szinte kivétel nélkül a nem elegendő vízfogyasztás áll a bőrproblémák és számos egyéb nem optimális állapot hátterében is. Ha csupán azt veszed észre, hogy nehezen koncentrálsz arra miről beszél a barátnőd lehet, hogy egy nagy pohár víz hiányzik a sejtjeidből. Ha a szemed nem csillog és száraznak tűnik, már vészesen alacsony a szervezeted víztartaléka. És nem folyadékra van szükséged – vízre!
2. Vitaminhiány: C-vitamin
Napi 1-2 gramm c-vitamin hiányában a gyulladások nehezen gyógyulnak és a bőröd kollagén tartalma is csökkenhet. Ettől a rugalmasságát veszíti el a bőr és az antioxidáns hatás hiányában az öregedése is felgyorsul. Az év minden napján szükséges lenne ennyi, de az étrended ezt nem tartalmazza általában.
3. Kialvatlanság
A pihentető alvás megszépít. Itt most nem arról beszélek, amikor egy átmulatott éjszaka másnapján dél körül a tükörbe pillantasz. Hetente hatszor muszáj lenne teljesen kialudnod magad  és ennek számos előfeltétele van, amit biztosítanod kell. Csak egy példát emelnék ki: nem lehetne a szobában rezgő, csipogó, világító eszköz, mert ezek lehetetlenné teszik a mély-alvást, ami pedig szükséges a megújuláshoz.
4. Vitaminhiány: B-vitaminok
Az anyagcseréd során az elfogyasztott zsírok és fehérjék lebomlanak, majd azok bomlástermékeiből a testünk felépíti a saját maga szöveteit. A b-vitaminok hiányában felborul az anyagcsere és bár úgy tűnhet, hogy változatosan étkezel és mozogsz is, mégsem leszel elégedett az izmaid feszességével. Egy sportolóknak ajánlott b-vitamin komplex sokat javíthat az izmaid mindennapi állapotán.
5. Harmónia, egyensúly, tónus
Nézz körbe magad körül. Ne a gondolataidat nézd, hanem ami körülvesz, a világot magad körül. Lehet, hogy kezdetben erőfeszítést fog igényelni, hogy észrevedd azt a vicces kavicsot a járdán, vagy a szembejövő férfi fülében a szőrszálakat, de némi gyakorlással könnyedén eljutsz majd odáig, hogy minden érdekelni fog. Az érdeklődő emberek valamiért mindenki számára bejönnek. A dühösek nem, a félénkek sem, de még a lelkesek sem mindenkinek. Ha sikerül érdeklődővé válnod némi gyakorlás után, az egy stabil lelki állapot és látható kívülről is. Csak nézz többet és gondolkodj kevesebbet.
És vásárold meg a vitaminjaidat a vitaminpatika.hu webáruházban. Ők írták neked a fenti jótanácsokat és ha használod a CSAJOK0615 kuponkódot a vásárláskor, akkor ingyenesen házhoz szállítják amit rendeltél.

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top