Csajok Magazin

3+1 tipp a boldog párkapcsolatért, amiről még sosem hallottál! – szakértő szemével

Párokkal is foglalkozó pszichológusként az évek során számos olyan apróságot találtam, melyek csak a boldog párokra jellemzők. Íme a tippjeim azok számára, akik közéjük szeretnének tartozni!

  1. Ne hasonlítsátok össze magatokat más párokkal!

A barátnődék több közös programot csinálnak a férjével, mint ti? Az összes ismerősöd többször bújik ágyba a párjával? Kevesebbet veszekednek? Frusztrál? Elhiszem. De tudnunk kell, hogy a dolgok számszerűsítése sohasem a boldogságot tükrözi. Egyrészt, ki találta ki, hogy miből mennyi az ideális? Egy magazin? Brit tudósok tömkelege? Nos bárki is volt az, nem csinálta jól, ugyanis egy fontos dolgot nem tudnak belevenni az egyenletbe, a személyiségeteket. Képzeld el, hogy valaki, akinek a legkedvesebb időtöltése otthon ülni a meleg lakásban a cicájával, pogácsát sütögetni és sorozatokat nézni esténként, heti háromszor megerőlteti magát és elmegy egy-egy baráti összejövetelre, mert az a „normális”. Közben hazavágyik, de hát nem akar nem normális lenni.. Jól fogja magát érezni? Nem. Boldogabb lesz tőle? Nem. Minden épeszű ember, köztük te is és én is azt javasolnánk neki, hogy ne csináljon ilyet. Akkor most gondolj a kapcsolatodra ugyanígy. Nem az számít, hogy mit csináltok és milyen gyakran, csakis az, hogy ez titeket mennyire tesz boldoggá. Tehát ne másokkal foglalkozzatok, hanem egyedül azzal, hogy nektek mi a jó, és próbáljatok olyan utakat találni, amiken járva mindketten ugyanolyan jól érzitek magatokat.

  1. Tanuljátok meg egymás szeretetnyelvét!

Érezted már úgy, hogy kevésbé szeret a párod, de mikor ezzel szembesítetted, nem is értette, miért mondod ezt? Hiszen ő mindig megsimítja a hátad, mikor elmegy melletted és mindig megfogja a kezed az utcán! Persze, ezzel te is tisztában vagy és örülsz is neki, de ezer éve nem mondott neked semmi szépet! Ilyen, és ehhez hasonló félreértések komoly párkapcsolati krízisekhez tudnak vezetni, pedig egész egyszerűen annyi a probléma, hogy a felek nem egymás szeretetnyelvét beszélik. Míg a párod nap mint nap kifejezi a szeretetét érintéssel, neked a szavak mutatnák meg igazából, hogy mit érez, és biztos vagyok benne, hogy te is magadból indulsz ki; te szavakkal fejezed ki felé a szeretetedet, holott neki valószínűleg az érintések érnék a legtöbbet. Nagyon fontos, hogy úgy mutassátok ki a másik felé mit éreztek, hogy azt ő is megértse, ehhez pedig feltétlenül ismernetek kell a másik szeretetnyelvét. Töltsétek ki a Szeretetnyelv tesztet a www.littlelovebox.hu/szeretetnyelvteszt oldalon, hogy gyökeresen megváltozhasson a kapcsolatotok!

  1. Nézzetek más szemmel a veszekedésekre!

Veszekedni senki sem szeret, ez tény. De mi lenne, ha ti másképp csinálnátok? A veszekedések tulajdonképpen lehetőségek arra, hogy a konfliktusok felszínre kerüljenek és megoldást találjatok rájuk. Azok a párok, akik sokat veszekednek, korántsem biztos, hogy boldogtalanok, sőt, sokszor kiegyensúlyozottabb a kapcsolatuk, mint azoké, akik sosem vesznek össze. Mikor hozzám olyan pár érkezik terápiára, aki elmondásuk szerint sosem veszekednek, az valahogy mindig sántít! Veszekedni normális. Amit fontos megjegyeznetek, hogy a boldog párok veszekedései rövidebbek, enyhébbek és minden esetben megoldással zárulnak (még akkor is, ha a megoldást csak később, azután beszélitek át, hogy már lenyugodtak a kedélyek)!

+1. Beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni

A beszélgetés sokoldalú, lehet szórakozás, problémamegoldás, nosztalgiázás és még ezer más, de amiben minden szakértő egyetért az az, hogy a beszélgetés összehozza az embereket. Emlékszel még milyen volt a kapcsolatotok elején éjszakákon át beszélgetni? Azóta biztosan sok minden történt, és mindig elhatározzátok, hogy több időt fogtok kettesben tölteni, hiszen mindkettőtöknek hiányzik, de valahogy végül mindig elsodor az élet számos teendője.

A jó hír az, hogy nem vagytok egyedül, szinte mindannyian így vagyunk ezzel, pedig aki igazán szereti a párját, tudja, hogy egy kapcsolatot ápolni is kell. Ezért alkottuk meg nektek ehhez a tökéletes társat, a Little Love Box-ot! Ez egy pároknak szóló kártyacsomag, ami visszarepít titeket az időben, hogy újra belefeledkezhessetek egymásba, hogy észre se vegyétek, hogy már rátok hajnalodik, míg ti órákat beszélgettetek a teraszon, hogy mosolyogva feküdjetek le újra, tele élménnyel és boldogsággal.

Ezek a kártyák egy gyönyörű dobozba zárva több estére elegendő élményt nyújtanak, ami ajándékba adva még különlegesebb; hiszen mi lenne szebb, amit tudnál, mint az időd, amivel azt sugallod: még mindig veled szeretek a legjobban lenni!

Találsz könnyedebb és komolyabb kérdéseket is, erotikusakat és romantikusakat, sőt, a hat kategória egyikében még azt is leteszteljük, hogy mennyire ismered a párodat! Kíváncsi vagy, mire gondolt, mikor először meglátott? Hogy mi volt az az ajándék, amire mindig is vágyott gyerekként, de végül nem kapta meg? Vajon tudja, hogy milyen autón tanultál meg vezetni?

Látogass el a honlapunkra és ismerkedj meg a Little Love Box-szal te is, hogy csatlakozhass azokhoz a párokhoz, akik visszaforgatták az időt és újra úgy érzik magukat, mintha csak nemrég kezdtek volna el randizni! Garantáltan a legszebb karácsonyi ajándék!

www.littlelovebox.hu

Félegyházy Anna

További cikkek hasonló témában

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top